Sébastien Loeb aan de leiding in Turkije

Zo goed als de eerste proef was voor Thierry Neuville, zo slecht was helaas de tweede proef. Reden hiervoor, zoals ieder jaar, het stof dat blijft hangen op de proef waardoor de zichtbaarheid flink naar beneden gaat voor de piloten.

Serieuze verrassing toch wel is dat niemand minder dan Sébastien Loeb het best uit de verf komt na de eerste twee proeven. Twee keer een tweede tijd was voldoende voor de Fransman om als leider richting dag twee te gaan. Loeb: “Ik had niet gedacht aan de leiding te staan, maar het is wel fijn. Ik probeerde snel te zijn, ook in het stof. Mijn nota’s zijn echt top.”

Thierry Neuville opende sterk op de eerste proef maar moest zijn gewonnen tijd terug inleveren op de tweede proef. Neuville: “Ik ben echt kwaad, ieder jaar is het hier hetzelfde!”
Ook teamgenoot Ott Tänak was niet meteen opgezet met de beperkte zichtbaarheid. Hij moet vrede nemen momenteel met een zevende plaats.

Sébastien Ogier gaf alles op de tweede proef en dat resulteerde in een knappe snelste tijd, goed voor de derde plaats algemeen.

De verschillen zijn nog klein, zie HIER de stand, morgen gaat het gevecht uiteraard verder!

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws