“The Trimard Star” – een korte uitleg…

The Trimard Star is een compleet nieuwe wedstrijd, met een ongezien karakter binnen Vlaanderen. We willen met deze proef de sfeer en nostalgie van enkele grote proeven naar Vlaanderen halen. Net zoals de Monte carlo historique zal er gestart worden vanop verschillende locaties en pas aan de finish komen de deelnemers samen. Het verloop van de wedstrijd zelf zal gebeuren op het principe van de Star Rally, waarbij de deelnemers verschillende punten moeten aandoen en waar hen telkens een proef te wachten staat. Na deze proef zoekt de deelnemer zelf zijn weg naar het volgende “star”-punt. Hierbij zal de oriëntatie, concentratie en voorbereiding van de copiloten extra belangrijk worden. Mist, duisternis en vettige wegen kunnen uiteraard ook nog roet in het eten strooien…


De wedstrijd zal starten vanop 2 verschillende locaties, deze zullen later nog meegedeeld worden. Er worden ook nog 6 andere punten vrijgegeven waarbij de deelnemer zelf kiest in welke volgorde hij deze aandoet. Deze punten zullen zich zoals vroeger, binnenin een café bevinden. Op elk punt zal de deelnemer een opdracht krijgen, dit kan een Bol-pijl, een puntenrit, …. zijn Vanaf het einde van deze opdracht is de deelnemer terug vrij om zelf te kiezen wat zijn volgende punt is. De bedoeling is dat alle punten aangedaan worden en de deelnemers aan de finish zijn voor een vooropgesteld uur. De punten zullen een week voor de proef bekend gemaakt worden, zo heeft iedereen de kans om zich goed voor te bereiden. Uw startlocatie kan u kiezen 4 dagen voor de wedstrijd. Hier zal het vooral van belang zijn om tijdig uw startlocatie op te geven want de plaatsen per startlocatie zijn beperkt. Nog een klein pittig detail hierbij is dat de startvolgorde bepaald zal worden in volgorde van registratie van de startlocatie. Aangezien het finish uur een vast tijdstip is, kan dit wel belangrijk zijn. Zo zal een deelnemer die pas 20ste kan vertrekken ook minder tijd hebben, dan iemand die vroeger kan starten. Dus wees zeker op tijd om uw startlocatie te kiezen! Bij elke punt zal de deelnemer een mini roadbook krijgen, alsook een controlekaart. Men is zelf verantwoordelijk om de controlekaart goed in te vullen en deze allemaal bij te houden tot aan de finish. De letters die u tijdens deze proeven tegenkomt worden op de controlekaart genoteerd, op het einde van elke proef vragen wij ook om de totale afstand van de proef te noteren. U merkt dus dat de copiloten zich zullen moeten voorbereiden. De locaties die men moet aandoen toch al eens op een kaart opzoeken om de “beste” route te vinden en geen tijd te verliezen de dag zelf met het zoeken van een punt is een must.   

Meer info & inschrijven via onze website: www.trimard-classic.be

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws