Renault Clio 2 Rally Challenge trekt zich terug op gang

Nu zondag 20 september is het zover. Na een lange pauze van een zestal maanden trekt de Clio 2 Rally Challenge zich terug op gang. Het is immers reeds van maart geleden dat de Rallye de Hannut op het programma stond. De organisator van deze wedstrijd is ook dit weekend onze gastheer. Ditmaal in de buurt van Waremme met het Critérium Jean-Louis Dumont.

De ORC-Rally werd door de Covid-19 geannuleerd. Hierdoor moest de promotor opzoek naar een waardige vervanger uit de overgebleven rally’s op de uitgedunde kalender. Zo kwamen ze uit op het Critérium Jean-Louis Dumont, de eerste ASAF rally na de ondertussen welgekende lockdown.

Gelukkig zijn alle teams deze periode goed doorgekomen. Er wordt uitgekeken om opnieuw achter het stuur te kruipen van hun Renault Clio. Voor velen was dit het moment om hun wagen nog eens goed na te kijken in functie van de rest van het seizoen.

De meeste teams zijn terug van de partij in Waremme. Enkel Renzo Herpoel, die in de Rallye de Hannut zijn motor brak, is er niet van de partij. Christiaan Spelmans en Nico Rogiers, de leiders in de tussenstand, tekenen alvast present. Ze krijgen terug concurrentie van David Conard die de streek goed kent en het vanaf nu probeert op wedstrijdbanden.

Aaron Duville reed ondertussen de Rally van de Monteberg waar hij Div 1-2 achter zijn naam schreef. Zijn Clio werd ondertussen flink onder handen genomen door zijn ijverige service crew. We verwachten dan ook dat hij meteen in het goede ritme zal zitten.

De enige Clio Williams in de Challenge, die van Wim Van Brussel, rekent dan weer op het vermogen van zijn krachtige motor op de snelle proeven.

Met een afgebroken cardan in de laatste ronde was Erwin Mombaerts de pechvogel van de vorige rally. Hij hoopt eindelijk van pech gespaard te blijven om zich te kunnen mengen in mengen in de titelstrijd.

Redenen genoeg om zondag vanaf omstreeks 8u00 in en rond Waremme deze teams te komen aanmoedigen. Dit met de nodige afstand onderling en verplichte beschermmiddelen. Want enkel zo kunnen we de 3 resterende rally’s voor de Clio 2 Rally Challenge 2020 rijden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws