Toyota showt de GR Super Sport hypercar op Le Mans

Kort voor de start van de 88ste ’24 Heures du Mans’ op het Circuit de la Sarthe heeft Toyota eergisteren de GR Super Sport hypercar voorgesteld. Voor het eerst verscheen de wagen in het openbaar en het was voormalig Toyota GAZOO Racing piloot Alexander Wurz die de eer te beurt viel om de bolide over het magische circuit te sturen.

“Het was inderdaad een hele eer om met deze al ver ontwikkelde versie van de GR Super Sport in het openbaar te verschijnen, en dat op een circuit als Le Mans dat nauw verbonden is met het merk en deze wagen,” aldus een enthousiaste Alexander Wurz. ” De GR Super Sport werd geboren op Le Mans, dus dit voelde een beetje aan als thuiskomen. Dit was mijn eerste rit in de wagen, maar ik kan tijdens een demonstratieronde natuurlijk niet voluit met de wagen gaan, maar ik voelde wel al dat de GR Super Sport het potentieel heeft voor ongelooflijke prestaties te leveren. Op het gebied van prestaties, voornamelijk dan de vierwielaandrijving alsook het hybride systeem, voel ik de overeenkomsten tussen de GR Super Sport en de TS050 HYBRID. Maar volgens de ingenieurs betreft dit nog maar een voorproefje van de echte prestaties van de wagen, dus ik ben super enthousiast om er in de nabije toekomst nog eens in te rijden,” besluit Alexander.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen...

Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen...

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt...

Mads Østberg, in de South Belgium Rally met indrukwekkend startveld

De organisatie schreef op hun website volgende leuk nieuws: "Willen jullie nog meer ? Vandaag hebben we de inschrijving...

Vincent Vosse: “Deze Total 24 Hours of Spa zal in elk geval bijzonder zijn.”

De Total 24 Hours of Spa 2020 zal een wedstrijd als geen andere zijn, aangezien de race voor het eerst in zijn...

Racebrandstof, dat is een exclusief recept

De innige relatie bestaat al meer dan 20 jaar en – zeldzaam als we het over Francorchamps hebben – er is nog...

Gerelateerd nieuws