Derde keer op rij voor Toyota, Maxime Martin pakt zege in GTE Pro

Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley hebben in de #8 TS050 HYBRID van Toyota Gazoo Racing gisteren de legendarische 24 Hours of Le Mans gewonnen.

Foto met dank aan Toyota Gazoo Racing.

Toyota pakt daarmee de derde opeenvolgende overwinning op Le Mans en heeft nu al, met nog één ronde (Bahrein) te gaan, de titel in het FIA LMP1 World Endurance Championship binnen heeft.

Foto met dan aan Toyota Gazoo Racing.

De editie van de ’24 Heures du Mans 2020′ vond helaas achter gesloten deuren plaats, de reden daarvoor is gekend. Van de 59 wagens waren er uiteindelijk 11 die om diverse redenen hebben moeten opgeven. Ondanks de dreiging van wat regen toen het donker begon te worden, bleef het de ganse race droog. De safety car reed vier keer uit.

Foto met dank aan Toyota Gazoo Racing.

De #1 Rebellion R13 Gibson met aan het stuur Gustavo Menezes, Bruno Senna en Norman Nato behaalden met vijf ronden minder dan de winnende Toyota, die in totaal 387 ronden reed, het zilver.

De derde plaats was er voor de andere TS050 HYBRID van Toyota Gazoo Racing, maar dan met het nummer 7 op de deuren. Jose Maria Lopez, Mike Conway en Kamui Kobayashi vertrokken thans van op de pole en reden de eerste 12 uren van de wedstrijd aan de leiding tot de wagen een half uur in de pits doorbracht om de turbo te laten vervangen.

Foto met dank aan FIA WEC.

United Motorsport pakte met Phil Hanson, Filipe Albuquerque en Paul Di Resta in de #22 Oreca 07 de overwinning in de LMP2, meteen ook de vierde overwinning op rij. Het Britse team is daarmee ook al zeker van hun eerste titel in het WEC. Het verschil met de nummer twee, de #38 JOTA Oreca 07 bedroeg na 24 uren net iets meer dan een halve minuut. De strijd werd beslecht toen Anthony Davidson de wagen naar de pits moest rijden voor een last minute splash-and-dash.

Foto met dank aan FIA WEC.

Maar het leukste nieuws viel er eigenlijk toch wel te rapen in de LMGTE Pro waar onze landgenoot Maxime Martin samen met Alex Lynn en Harry Tincknnell in hun #97 Aston Martin Vantage AMR de overwinning pakten.

Foto met dank aan Michelin Motorsport – WEC.

Ook bij de LMHTE Am was de overwinning voor een Aston Martin met Salih Yoluc, Charlie Eastwood en Jonny Adam.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws