Turboproblemen voor Nicola Stampaert

Net zoals heel wat andere Vlaamse piloten, trok ook Nicola Stampaert met de Ford Fiesta naar het Critérium Jean-Louis Dumont.

“Zondag stonden we aan de start voor onze 2e Rally wedstrijd van het seizoen, dit in de provincie Luik te Waremme, ter gelegenheid van het Critérium JL Dumont.

Er waren 15 selectieve klassementsproeven voorzien in de fruitbomenstreek , de weersomstandigheden waren goed en we waren goed voorbereid, dus het beloofde een mooie dag te worden. We startten voorzichtig op Kp1 maar klokten toch een 5e tijd, de 2e Kp ging het al iets vlotter en draaiden we zelfs een 3e tijd in de klasse. Helaas kregen we in de verbinding naar de 3e KP pech , onze turbo begaf het. We hadden wel een reserve bij, maar dit onderdeel mocht volgens het reglement niet vervangen worden tijdens de wedstrijd. Ontgoocheld moesten we dus opgeven.

Met nieuwe moed stellen we alles in het werk om aanstaande zondag de start te kunnen nemen in Froidchapelle. Graag bedanken wij al onze sponsors evenals de mensen van Xlt.

De volgende geplande wedstrijden zijn:

27 September: Froidchapelle

11 Oktober: Oudenaarde

25 Oktober: Viresse Sur Semois

07 November: Condroz Rally

21 November: Ieper (WK Rally)

13 December : Spa

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws