Winst voor Nico Rogiers en Steven Ramboer in Waremme

Ook Nico Rogiers en Steven Ramboer waren blij dat de Renault Clio 2 Rally Challenge, na maanden inactiviteit door Covid-19, weer van start ging in Waremme.

“Vrijdagnamiddag vertrokken Nico en ik vol ‘goesting’ richting Waremme. Het weer kondigde zich zomers aan en gezien wij beide neofiet waren in deze wedstrijd verkozen we droog weer boven nat. We hadden onze portie nat en vet reeds gehad tijdens de eerste manche van de Clio2rallyChallenge in Hannuit, waar we ook als neofieten waren gestart. Dit was goed verlopen met klassewinst in klasse 1 en een tweede plaats algemeen waardoor we op een gedeelde eerste plaats stonden in het algemene klassement en een eerste in de klasse.

Wij hadden voor de wedstrijd als doel gesteld om mee te doen voor de winst in klasse 1 in Waremme. Maar met de aanwezigheid van Duville ( die een fantastisch resultaat reed in de Monteberg door divisie 1-2 te winnen en dus wedstrijdritme had ), Conard ( die de streek daar goed kent ) en ervaren co Monbaerts ( die mogelijks de wedstrijd ook al eens genavigeerd had maar nu aan het stuur zat ) zou dit geen gemakkelijke opdracht worden voor Nico en mezelf.

Wij moesten de rally nog ontdekken en staken dus heel veel tijd in de verkenningen op zaterdag. Dit door alle tijd te benutten die ons ter beschikking werd gesteld en de nota’s telkens te verfijnen bij iedere passage. Iets waarvan we heel tevreden waren op zondag.

De wedstrijd zelf dan. Ondanks dat we al van Hannuit begin maart niet meer met de wagen hadden gereden waren we uiterst tevreden van onze eerste chrono op zondagmorgen. Al hadden we wel een warm momentje, ondanks de goede verkenningen. Een put/bult combinatie die we zaterdag bij lage snelheid tijdens de verkenningen niet hadden opgemerkt deed ons even op de voortrein rijden met de achterste wielen van de grond. Maar dame fortuna was ons goedgezind en we mochten, ondanks het schrikken, verder onze klassementsproef afwerken zonder brokken of tijdsverlies. We namen onmiddellijk de leiding in klasse 1 door de snelste tijd in onze klasse te lukken met 13 seconden voorsprong op Duville en 25 seconden op Mombaerts. Conard moest in extremis forfait geven voor deze wedstrijd door problemen op vrijdag met de Clio. Spelmans met de klasse 2 Clio was logisch gezien sneller en algemeen leider in de Clio2rallychallenge. Ook op Kp2 lukten we de snelste tijd in klasse 1. En deden we nogmaals over op Kp 4. Spelmans moest ondertussen opgeven na Kp 2 waardoor we ook algemeen leider werden.

Op Kp6 moesten we de scratch aan Duville laten met 4 seconden, omdat we een BMW inhaalden op de proef. Helaas maakte deze geen plaats op een rechts 3 situatie waardoor we vastzaten tot de volgende rechts 3 situatie, omdat het een smal en snel stuk was. Maar op de volgende situatie deed de piloot de deur dicht waardoor we stil stonden. Na de bocht had hij blijkbaar verschoten omdat hij ons nog steeds niet had gezien en ging hij aan de kant maar moesten we er wel rond rijden. Hierdoor verloren we +/- 15 seconden.

Vanaf Kp7 tot het einde lukten we de scratch. Hierdoor wonnen we ook de afsluitende Powerstage en konden we extra punten scoren.

We wonnen dus voor de eerste keer algemeen de Clio2rallyChallenge en de Powerstage en voor de tweede maal onze klasse waardoor we leider worden in de tussenstand van de Challenge. Hierdoor trekken we als leider naar de Hemicuda rally die mogelijks de afsluitende wedstrijd voor deze Challenge wordt want deze weekraakte bekend dat Zuid-Limburg wegens de corona pandemie niet mag plaats vinden.

Nog even een pluim naar de organisatie voor de goede organisatie, prachtige proeven en ja bijna 136 kilometer klassementsproeven met 5 verschillende kp’s. Echt waar deze wedstrijd is net als Hannuit een aanrader. In Vlaanderen vinden we dit soort wedstrijden niet meer in het provinciaal kampioenschap. Een aanrader voor teams die eens van onder hun vertrouwde kerktoren willen komen en de uitdaging willen aangaan om op onbekend terrein rally te rijden.

Ook een dikke merci aan onze service-mannen Paul, Noël en Stefaan. Pitstop Racing Events leverde ons weer een Franse bolide af die draaide als een Zwitsers uurwerk. Topprestatie van het hele team. Een dankjewel van een uiterst tevreden piloot en co-piloot.”

Foto: met dank aan Stefaan Notredame.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws