Adam Christodoulou en Stéphane Lémeret versterken DRM Motorsport op l’Anneau du Rhin

Na het dennenbos van Zolder en de duinen van Zandvoort, trekt DRM Motorsport komend weekend op avontuur in de bossen van de Elzas. De European VW Fun Cup maakt er na vijf jaar afwezigheid zijn grote terugkeer op het prachtige circuit van l’Anneau du Rhin. Het Brusselse team verzamelt dit seizoen trofeeën en wil op het circuit in de buurt van Mulhouse doorgaan op zijn elan. “We hebben net een erg productieve meeting in Zandvoort achter de rug, aangezien we er niet alleen de dubbelzege pakten in het algemene klassement, maar bovendien op het podium stonden in iedere categorie”, verduidelijkt Matthieu de Robiano, directeur van DRM. “In de Elzas mikken we op een positief resultaat, in de wetenschap dat de concurrentie ons geen vrijgeleide zal geven. Voor zeventig procent racen in het donker op een circuit met erg weinig verlichting, in de regen dan nog, biedt een nieuwe uitdaging. Ik heb echter vertrouwen in onze zes teams die stuk voor stuk erg gemotiveerd zijn en in staat zijn om een podiumplek te behalen in het algemene klassement of in hun respectieve categorie.”

De #477 ‘DRM-Belfix’ van Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus, zal eens te meer de degens kruisen met de zusterwagens van DRM Motorsport in de strijd voor het algemene klassement. De trio’s van de #2 ‘DRM-Autographe’ en de #499 ‘DRM-Proxy Delhaize’ werden gewijzigd, aangezien Ulysse De Pauw en Maxime Soulet dit weekend respectievelijk actief zijn in Snetterton en Indianapolis.

Terwijl Stéphane Lémeret de fakkel overneemt op de #2, aan de zijde van Edouard Mondron en Gilles Smits, wordt een zekere Adam Christodoulou de nieuwe teamgenoot van Gilles Verleyen en Matthieu de Robiano. De charmante Brit is fabrieksrijder van Mercedes AMG in GT-wedstrijden en maakte deel uit van de favorieten voor de zege in de meest recente editie van de 24 Uur van de Nürburgring! Adam ontdekte de VW Fun Cup tijdens de 25H van 2019 en was meteen verkocht. “Ik werd gevraagd om het team van de #399 ‘DRM Family’ te vervolledigen en heb toen een van mijn mooiste weekends van het jaar beleefd”, herinnert hij zich. “De VW Fun Cup lijkt eenvoudig ten opzichte van meer gesofisticeerde bolides, maar het is een weergaloze leerschool voor de autosport, zowel wat betreft de wagenbeheersing, de ideale lijnen, het slipstreameffect of de strijd in een peloton. Ik kan deze formule van harte aanbevelen aan iedereen die ervaring wil opdoen in competitie en doorgroeien naar snellere wagens. Ik ben tot slot erg gelukkig om DRM terug te vinden en te racen op de #499. Ik hoop het team te kunnen helpen om dit seizoen nog meer bekers te verzamelen.”

Bovenop de #399 ‘DRM Family’, die voor de tweede maal op het podium wil staan in de Fun-categorie na een knappe derde plaats in Nederland, mikken Quentin Denis, Philippe Denis, Jean-Luc Heymans en Martin Businaro op een nieuwe top 3-notering in het Pure-klassement aan het stuur van de #199 ‘DRM-Materne Credeco’. “We waren in de wolken met onze tweede plaats in Zandvoort, dankzij een stevige inspanning van Quentin Denis in de laatste ronden”, denkt Martin Businaro met weemoed terug aan de Nederlandse race. “We hebben alleen de eerste podiumtrede nog niet bezet. Uiteraard is dat de moeilijkste opdracht, want de rijders van de #422 zijn van een erg hoog niveau. Net als tijdens de voorbije wedstrijden, mikken we op homogeniteit, regelmaat en het gezond verstand van onze rijders om het verschil te maken in een hoogstaande Pure-categorie.” De top 3 in Pure is ook de ambitie van de #53 ‘DRM-Nice Cars’ van Frédéric Bocquet, Simon Carrera en Arnaud Kahia. Het trio kende pech aan de Nederlandse kust maar realiseerde veelbelovende rondetijden in de wedstrijd. De drie jonge wolven willen met andere woorden sportieve revanche in Frankrijk.

De Trophée d’Alsace by Hankook wordt dus een ‘twilight race’ met de start gegeven op zaterdag bij valavond, om 17.30 uur, terwijl de nacht twee uur later al zal gevallen zijn. De aankomst is voorzien acht uur later, om 1.30 uur ’s morgens.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws