Kurt Dujardyn: forfait in Ieper!

Enkele weken terug kondigden Kurt Dujardyn en Jeannick Breyne hun samenwerking aan wat de Renties Ypres Rally betreft. Met een Skoda Fabia R5 klaargestoomd door Bernard Munster wilden ze deze rally, meetellend voor het WRC, aansnijden als groot eerbetoon aan hun sinds dit jaar overleden vriend en ex-rallypiloot Philip Cracco.

Deze plannen moeten nu jammer genoeg worden opgeborgen. Jeannick Breyne: “Kurt heeft het professioneel te druk om zich tenvolle te kunnen voorbereiden op Ieper. Met spijt in het hart werd daarom beslist om forfait te geven voor deze klassieker.

Natuurlijk zou ik toch graag mijn 36e opeenvolgende deelname aan Ieper, als Ieperling, kunnen afwerken. Daarom een oproep naar piloten, zowel Belgen als buitenlanders, die nog op zoek zijn naar een co-piloot voor deze rally.

Het zou pijn doen moest ik van aan de zijlijn toekijken. Ik wil er hoe dan ook bij zijn als herinnering en eerbetoon aan Philip, waarmee ik de laatste seizoenen aan de start kwam in de kattenstad.”

Wie eventueel op de jarenlange ervaring van Jeannick wil rekenen voor de Renties Ypres Rally, kan hem altijd contacteren via mail jeannick.breyne@hotmail.com of via gsm 0468/13 15 00.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen...

Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen...

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt...

Mads Østberg, in de South Belgium Rally met indrukwekkend startveld

De organisatie schreef op hun website volgende leuk nieuws: "Willen jullie nog meer ? Vandaag hebben we de inschrijving...

Vincent Vosse: “Deze Total 24 Hours of Spa zal in elk geval bijzonder zijn.”

De Total 24 Hours of Spa 2020 zal een wedstrijd als geen andere zijn, aangezien de race voor het eerst in zijn...

Racebrandstof, dat is een exclusief recept

De innige relatie bestaat al meer dan 20 jaar en – zeldzaam als we het over Francorchamps hebben – er is nog...

Gerelateerd nieuws