VW Fun Cup keert terug naar de Elzas

Vijf jaar na het laatste bezoek aan l’Anneau du Rhin keert de VW Fun Cup powered by Hankook komend weekend terug naar de Elzas. In de streek van de ooievaars staat de Racekevers een uitdaging van formaat te wachten: een race van acht uur, grotendeels betwist in het donker. Zorgt de Trophée d’Alsace, na twee zeges van de #477 DRM Belfix, voor een verrassing?

De Elzas is een gewaardeerde toeristische bestemming en heeft als trekpleister ook l’Anneau du Rhin, een circuit van 3,7 kilometer in Biltzheim, in het departement Haut-Rhin. Daar wordt dit weekend de derde van vijf wedstrijden van de VW Fun Cup powered by Hankook betwist. Maar van uitblazen is er voor de 25 ingeschreven teams geen sprake!

Met de start van een wedstrijd over acht uur op zaterdag om 17.30 uur en zonsondergang even na 19 uur, zullen de wagens meer dan zes uur in het donker racen. En aangezien de weersvoorspellingen best wat nattigheid voorspellen voor de verplaatsing naar de Elzas, staat de deelnemers een echte uithoudingsrace – voor mens en machine – te wachten.

Zal dat de kaarten opnieuw verdelen? Sinds het begin van dit seizoen is de #477 DRM Belfix van Sébastien Kluyskens, Gilles Debrus en Cédric Bollen ongeslagen. Het trio won in Zolder en Zandvoort en wil eens te meer zijn grootste tegenstander én zusterwagen kloppen, de #2 DRM Autographe. Door de afwezigheid van Ulysse De Pauw, weerhouden door zijn eenzitterprogramma, rekenen Edouard Mondron en Gilles Smits op de snelheid van Stéphane Lémeret om een eerste succes te behalen. Als ze de spanning in het kampioenschap in leven willen houden, hebben ze weinig keuze… Opgepast ook voor de #499 DRM Proxy Delhaize van Matthieu de Robiano en Gilles Verleyen, die ditmaal het gezelschap krijgen van de Brit Adam Christodoulou, fabrieksrijder in GT-races.

Tegenover het DRM-kamp aast Milo Racing op revanche, na een seizoensstart getekend door pech in Zolder. De #480 Milo Tourneur stond al op het podium in Nederland en met Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Emile de Dryver aan de knoppen zijn de ambities torenhoog. Dat geldt ook voor de #404 Graficko by Milo (Paul Theysgens-Timo Van Impe-Michaël Leenders) en de #280 Socardenne by Milo (Christophe Nivarlet-Jean-Luc Vandormael-Kevin Balthazar), twee wagens die eveneens op de zege mikken.

Tegenover die teams die een zogenaamde ‘Top Gun’-rijder inzetten, weten we dat ook de beste teams uit de Fun-categorie (zonder Top Gun) een ereplaats kunnen ambiëren na acht uur wedstrijd. Manu Nava, David Doutrepont, Anthony Rosa en Alexandre Charlier, de huidige leiders in die divisie en uitstekend derde in het algemene kampioenschap, zullen hun ervaring doen spreken om de #278 Acome Racing by AP in een gunstige positie te brengen. Na het succes in de Fun-klasse in Zandvoort, wil de #415 Clubsport Racing van Johan Huygens, Koen De Wit en Marnik Battryn de kloof in de tussenstand dichten. Naar goede gewoonte behoren de #260 McDonald’s Racing (François Bouillon-Benoit Visnovsky-Edouard Chevalier), de #65 Leader Racing (Quentin Laruelle-Nygel Verhaeren-Maxime Lieutenant), de #292 Comtoyou Racing (Pierre-Manuel Brasseur-Benoit Dupont-Benjamin De Cock) en de #426 SP Consulting INCAR by Acome (Pierre Piron-Gilles Piron-Sébastien Incardona-Stéphane Perrin) tot de groep van de outsiders.
Ondanks zijn beperkte ervaring blijft de familie Mazuin (met papa Michaël en kinderen Camille en Louis) dit seizoen verbazen. Niet alleen domineert de #422 Michaël Mazuin Sport het peloton in de Pure-categorie (voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring in de autosport), het trio staat ook op de vierde plek in het algemene klassement. En het technische circuit van l’Anneau du Rhin is bovendien op hun lijf geschreven!

Verschillende teams willen de troon van de #422 echter doen wankelen, zoals de #199 DRM Materne Credeco (Philippe Denis-Quentin Denis-Martin Businaro-Jean-Luc Heymans), al tweemaal op het podium, maar ook de #114 Clubsport Racing (Philip Vandewalle-Olivier Aerts) of de #53 DRM Nice Cars (met de jonge Frédéric Bocquet, Simon Carrera en Arnaud Kahia). Opgepast daarnaast ook voor de Pure-kampioenen van 2018 (de #255 DZ Racing by Milo van Sébastien Dorkel, Amine Zeghouani en Hakim Ouassini) en 2019 (de #281 AC Motorsport met Arnaud Quédé, Benoit Arnaudet en Geert Windels), klaar om elke kans te grijpen na een seizoensbegin dat niet voldeed aan de verwachtingen.

Bij de Biplaces zal de #355 Publincentive by Leader Racing gebruikmaken van de race in Frankrijk om zoveel mogelijk punten te sprokkelen voor het kampioenschap. Olivier Baudet, Jean-Michel Mahy, Christian Gengoux en Lyssia Baudet zullen bovendien heel wat plezier beleven op een circuit dat erg geapprecieerd wordt door de rijders.

Ons album van het Zolder Fun Festival

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws