2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium (20-22 november), tevens de finale van het 2020 FIA World Rally Championship.

De Belgische klassieker zal het perfecte toneel zijn voor de finale van het erg competitieve FIA Junior WRC Kampioenschap, want met wisselvallig herfstweer belooft het een erg uitdagende wedstrijd te worden op een van de moeilijkste asfaltparcours van Europa. Er wachten de teams, allemaal in Ford Fiesta Rally4’s gebouwd door M-Sport Polen en uitgerust met Pirelli’s, drie zware wedstrijddagen met bijna 300 kilometer tegen de chrono.

De wedstrijd wordt betwist op smalle asfaltbaantjes, die vaak geen enkele foutmarge bieden. Het wordt een uitdaging voor de teams die strijden voor deze felbegeerde FIA Junior WRC Wereldtitel, bekroond met een Ecoboost Fiesta Rally2. De slotdag wordt afgewerkt op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps, de thuisbasis van de Grote Prijs Formule 1 van België, de 24 Uren van Spa en de Spa World Rallycross of Benelux, die overigens op dezelfde dag verreden zal worden.

Maciej Woda, Directeur van het FIA Junior WRC Team: “Het FIA Junior WRC Kampioenschap belooft de toekomstige sterren van het WRC telkens mee te nemen naar de meest iconische rally’s op de kalender om te proeven van de verschillende types ondergrond in het kampioenschap. De Renties Ypres Rally Belgium is een heel specifieke rally die zijn karakter in al die jaren behouden heeft. De smalle, technische baantjes op asfalt in de Westhoek zullen een serieuze uitdaging vormen voor de jongeren. Ik ben heel tevreden voor al onze deelnemers dat we dit jaar nog vier wedstrijden op de kalender hebben staan. We verliezen slechts één manche ten opzichte van de oorspronkelijke kalender. Omdat deze asfaltwedstrijd de laatste manche van het kampioenschap is, zullen rijders die eerder aan twee manches van het kampioenschap hebben deelgenomen, hun puntentotaal vermenigvuldigd zien met 1,5. Rijders die alle manches van het kampioenschap gereden hebben, mogen hun slechtste score laten vallen.”

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen...

Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen...

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt...

Mads Østberg, in de South Belgium Rally met indrukwekkend startveld

De organisatie schreef op hun website volgende leuk nieuws: "Willen jullie nog meer ? Vandaag hebben we de inschrijving...

Vincent Vosse: “Deze Total 24 Hours of Spa zal in elk geval bijzonder zijn.”

De Total 24 Hours of Spa 2020 zal een wedstrijd als geen andere zijn, aangezien de race voor het eerst in zijn...

Racebrandstof, dat is een exclusief recept

De innige relatie bestaat al meer dan 20 jaar en – zeldzaam als we het over Francorchamps hebben – er is nog...

Gerelateerd nieuws