Publiek toegelaten op alle proeven in de South Belgian Rally

De South Belgian Rally, die op zaterdag 24 oktober wordt verreden in de regio rond Vresse-sur-Semois, mag publiek ontvangen! Beter nog, de fans kunnen naar alle klassementsproeven trekken, dit betekent dat er geen publiekszones zijn en de toeschouwer vrij mag kiezen waar hij staat, mits rekening houdend met de gekende regels. Ook wordt er gevraagd om de evidente gezondheidsmaatregelen na te leven zoals het dragen van een mondmasker en het respecteren van de sociale maatregelen. Toch is het aantal plaatsen langs het parcours beperkt.

“We hebben inderdaad beslist om de toeschouwers naar eigen goeddunken langs het parcours toe te laten, op voorwaarde dat ze de basismaatregelen in de strijd tegen Covid-19 respecteren. Op andere evenementen kon dat zonder enig probleem”, vertelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “De assistentiezone zal echter achter gesloten deuren plaatsvinden., zonder publiek dus. Er zullen ook geen drankstandjes zijn, maar in Vresse-sur-Semois is er wel een podium waar de deelnemers na elke lus zullen overrijden. Een belangrijke stap richting de terugkeer van de sfeer van de gekende autosport, en de fans zullen de hele dag lang waar voor hun geld krijgen.”

Een toegangsticket zal 20 euro bedragen. Daarmee krijgt u er een programmaboekje bij en toegang tot alle klassementsproeven. Tickets zijn nu al te verkrijgen op https://southbelgianrally.com/. Daarna kan men de e-ticket omruilen op één van deze offiële afhaalpunten:

  • Frituur Grain d’Sel (Vresse-sur-Semois)
  • Total-station van Bièvre 
  • Total-station van Gedinne

Op de dag van de wedstrijd zullen er geen tickets verkocht worden. Wie dus wil gaan en een ticket wilt bemachtigen, moet snel zijn!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws