PK Carsport en Belgium Racing sterk in de vrije trainingen

Op Circuit Zolder werden deze namiddag de vrije trainingen tijdens het American Festival afgewerkt. Zowel in de Belcar als de NASCAR Whelen Euro Series speelden onze landgenoten een prominente rol.

In de eerste vrije training van de EuroNASCAR Pro was het Stienes Longin die in zijn PK Carsport Chevrolet Camaro met een tijd van 1:47.661 Loris Hezemans (+0.614) en Alon Day (+0.817) achter zich liet. Jacques Villeneuve werd vierde, Francesco Sini vijfde.

De top vijf van de tweede vrije training van de EuroNASCAR Pro zag er iets anders uit want Alon Day (1:36.929) was een seconde (1.050) sneller dan Loris Hezemans. Lasse Soerensen werd op 1.095 sec. gezet, Jacques Villeneuve op 1.457. Stienes Longin reed er de vijfde tijd (+ 1.546).

Ook in de eerste vrije training van de EuroNASCAR 2 was het PK Carsport met Guillaume Dumarey dat aan de leiding ging. Simon Pilate zette een 7de tijd neer. In hun tweede vrije training klokte Tobias Dauenhauer de snelste tijd voor Dumarey met ook hier Pilate op P7.

Wat Dylan Derdaele in het NWES niet deed, deed hij wel in de vrije trainingen van de Belcar. Aan het stuur van zijn Lamborghini was hij 0.079 sec. sneller dan de Norma M20 FC van Russel Racing by PK Carsport en 0.475 sec. dan de #110 Norma van Deldiche Racing.

Minder goed verging het de Lambo van Totaalplan Racing die omstreeks 15.45 net achter de Sacramentsheuvel rechts hard de muur in ging.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws