Doubek wint race die eigenlijk geen race is

Vandaag stond in de late voormiddag de tweede race in de NASCAR Whelen Euro Series bij de EuroNASCAR 2 op Circuit Zolder op het programma en net zoals gisteren startte de race achter de Safety car.

Bij het verdwijnen van de Safety car trok het peloton Amerikaanse bolides zich op gang maar twee bochten verder raakte de voor PK Carsport rijdende Julia Landauer betrokken in een incidentje en de #11 kwam vast te zitten in de grindbak. Opnieuw volgde enkele ronden achter de Safety car.

Na de herstart voelde Dylan Derdaele zich blijkbaar goed in zijn vel en zette zich op P1 tot … de Safety car weer op het asfalt verscheen. Het gevolg was dat Dylan zijn leidersplaats terug aan Doubek moest laten. Op vijf ronden van het einde kregen we dan een derde herstart en dat was meteen ook de laatste want in ‘Sterrenwacht’ ging het opnieuw mis. De Italiaan Nicholas Risitano, die gisteren nog van zijn oren maakte tegen Guillaume Dumarey omwille van een race-incident, was nu zelf de oorzaak van een aanrijding waarbij zowel Dylan Derdaele als Guillaume Dumarey in de brokken deelde.

Derdaele kon met de nodige vertraging hervatten, Dumarey bleef steken. De Safety car had ondertussen bijgetankt en kon de race met het deelnemersveld achter zich uitrijden.

Doubek pakte bijgevolg de dubbel in Zolder, Ghirelli werd tweede, Garisto derde.

Dylan Derdaele finishte uiteindelijk op een zesde plaats, net voor die andere landgenoot Simon Pilate. Voor het Hasseltse PK Carsport, met Pol Van Pollaert, Guillaume Dumarey en Julie Landauer, was deze race eentje om snel te vergeten.

Na vier manches staat Guillaume Dumarey met op een vijfde plaats in de algemene rangschikking en dit met 104 punten, 29 minder dan leider Ghirelli. Dylan Derdaele zien we terug op een 13de plaats, Simon Pilate staat op plaats 15.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws