Honda stopt met F1 eind 2021, reactie Christian Horner

Red Bull Racing bevestigd de beslissing van de Honda Motor Company om zich aan het einde van het seizoen 2021 terug te trekken uit de Formule 1 en wil het bedrijf bedanken voor zijn uitzonderlijke inspanningen als leverancier van aandrijfeenheden aan zowel Red Bull Racing als Scuderia AlphaTauri.

Ons teampartnerschap leverde onmiddellijk succes op met Max Verstappen die Honda’s eerste overwinning sinds 2006 scoorde tijdens de 2019 Grand Prix van Oostenrijk, gevolgd door nog drie overwinningen en 13 podiumplaatsen in slechts 31 race-starts.

Bovendien zorgde de overwinning van Scuderia AlphaTauri tijdens de Italiaanse Grand Prix van dit jaar ervoor dat Honda de enige fabrikant van aandrijfeenheden werd die met twee verschillende teams won sinds het begin van het hybride tijdperk van de Formule 1 in 2014.

BARCELONA, SPAIN – FEBRUARY 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Masashi Yamamoto of Honda in the garage during Day One of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Deze beslissing heeft geen invloed op de toewijding van Honda om onze gedeelde doelen te bereiken tijdens de rest van ons partnerschap, aangezien we ernaar streven om voort te bouwen op ons gezamenlijke succes tot eind 2021.

In een reactie op de aankondiging zei teambaas Christian Horner: “ Als team begrijpen we hoe moeilijk het voor Honda Motor Company is geweest om aan het einde van het seizoen 2021 een stap terug te doen uit de Formule 1. De verschuivende focus binnen de auto-industrie heeft geleid tot het besluit van Honda om hun middelen opnieuw in te zetten en we begrijpen en respecteren de redenering hierachter. Hun beslissing stelt ons als team voor de hand liggende uitdagingen, maar we zijn hier eerder geweest en met onze diepgaande kracht zijn we goed voorbereid en uitgerust om effectief te reageren, zoals we in het verleden hebben bewezen.

Hoewel we teleurgesteld zijn dat we onze samenwerking met Honda niet voortzetten, zijn we enorm trots op ons gezamenlijke succes met vijf overwinningen en 15 podiumplaatsen voor beide teams die eigendom zijn van Red Bull, en we bedanken iedereen bij Honda voor hun buitengewone inspanningen en toewijding.

Onze gezamenlijke focus voor de rest van de seizoenen 2020 en 2021 blijft ongewijzigd: vechten voor overwinningen en voor het kampioenschap. Als ondertekenaar van de nieuwste Concorde-overeenkomst van de Formule 1 blijft Red Bull Racing zich op de lange termijn inzetten voor de sport en we kijken ernaar uit om een ​​nieuw tijdperk van innovatie, ontwikkeling en succes in te gaan. Als groep zullen we nu de tijd nemen om verder te evalueren en de meest concurrerende power unit-oplossing voor 2022 en daarna te vinden. “

Foto: Getty Images Red Bull Content Pool
Bron: Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws