Guillaume Dumarey beste Belg in EuroNASCAR 2

De piloten in de EuroNASCAR 2 hadden afgelopen namiddag iets meer geluk dan hun collega’s in de EuroNASCAR Pro want de regen bleef uit en er kwam zowaar een mooi herfstzonnetje door.

Maar die zon scheen niet voor echt voor onze landgenoten in de voormalige Elite 2. Guillaume Dumarey eindigde na een knappe race op een derde plaats maar net na de aankomst was er een kleine discussie met Nicholas Risitano over een incident. De Italiaan leek vrij zeker van zijn zaak en kreeg een weinig later ook gelijk. Dumarey kreeg vijf seconden aan zijn broek voor het veroorzaken van een aanrijding waardoor hij een plaats kon winnen. Door die tijdstraf kwam Dumarey 0.118 sec. te kort om zijn derde plaats te behouden en bijgevolg vierde werd.

Op een verdienstelijke achtste plaats zien we Pol van Pollaert terug in de #43 Chevrolet Camaro, de derde wagen van PK Carsport. Heel spijtig voor onze jonge landgenoot Simon Pilate die thans een vijfde chrono op de tabellen had gezet tijdens de kwalificaties, maar het zit hem na Vallelunga nu ook tijdens die eerste race in Zolder niet mee. Pilate ging al in het begin van de race rond en moest de #6 aan de kant laten.

Dylan Derdaele van zijn kant parkeerde op het einde van de race zijn Ford Mustang in de zandbak ter hoogte van de Jacky Ickx. Derdaele mistte zijn rempunt, ging rechtdoor richting pits maar trachtte terug het circuit te bereiken waardoor hij al vrij vlug vast kwam te zitten.

Winnaar van de wedstrijd werd Martin Doubek die er in feite een onemanshow van maakte. De Tsjech reed van start tot finish aan de leiding en hij klokte tevens ook nog eens de snelste tijd. Alessandro Brigatti werd tweede, Nicholas Risitano zoals eerder aangehaald dus derde.

Achter Guillaume Dumarey reed de Amerikaanse Julia Landauer (PK Carsport) zich naar een zeer mooie vijfde plaats.