Als we er plezier aan beleven, volgen de tijden vanzelf

Tweeëndertig weken na de start van het nationale rallyseizoen in Landen wordt in de streek rond Oudenaarde de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship georganiseerd. De Aarova Rally is een nieuwkomer in het Belgische kampioenschap, en voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq, de beschermelingen van de Belgische ŠKODA-invoerder, wordt het een allereerste kennismaking met de wedstrijd.

“Ik heb online enkele onboardbeelden van de vorige edities opgezocht”, legt Sébastien uit. “Het parcours lijkt me heel interessant, met van alles wat. Snelle, zelfs hele snelle stroken worden afgewisseld met meer technische gedeeltes. Die eerste indruk zal zaterdag tijdens de verkenningen moeten worden bevestigd, maar ik denk dat we op deze wegen heel veel plezier zullen beleven. En dat is trouwens ook mijn grootste doel!”

Sinds de Rally van Haspengouw stond Sébastien ook al aan de start van de Monteberg Rally. Die wedstrijd, verreden eind augustus, zat er echter al snel op. “We wilden de Monteberg rijden om een maximum aan kilometers af te werken”, vertelt corijder Thomas. “Jammer genoeg had een klein foutje grote gevolgen: we gleden in een gracht en dat was het einde van onze wedstrijd. Niet ideaal voor het vertrouwen, maar we hoeven er ook geen drama van te maken. Misschien zullen we tijdens de eerste proeven in Oudenaarde misschien wat wedstrijdritme missen… maar ik vermoed dat dat ook voor het gros van onze tegenstanders het geval zal zijn.”

Sébastien en Thomas zijn bij het aansnijden van het tweede deel van het seizoen alvast niet van plan om zichzelf onnodig onder druk te zetten. “Na onze tegenvallende prestatie in de Rally van Haspengouw en de ingekorte kalender hebben onze titelkansen al een fikse knauw gekregen”, legt de 25-jarige rijder uit. “We denken dus niet langer aan het kampioenschap, maar zullen de rally’s één per één aanpakken. De afgelopen zeven maanden heb ik de competitie ontzettend gemist. Die periode heeft het me er ook aan herinnerd dat het een enorm voorrecht is om een krachtige bolide als onze ŠKODA FABIA Rally2 Evo te mogen besturen. De auto is zo aangenaam om te besturen en levert zoveel rijplezier op… Het doel wordt dus om ons maximaal te amuseren! En als we er plezier aan beleven, dan volgen de tijden vanzelf. Ik heb in het verleden al gemerkt dat die twee factoren vaak samengaan.”

Voor de wedstrijd die op zondag 11 oktober om acht uur start worden meer dan 75 wagens aan de start verwacht. Er staan tien proeven op het programma, goed voor 92,11 km tegen de klok. De finish wordt verwacht rond 17u30.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws