Bernd Casier: “Blij om er weer terug te staan! “

Het is ondertussen al van Kortrijk 2019 geleden dat we Bernd Casier terug aan het werk zagen na een stilte van een kleine twee jaar. Enkele maanden geleden liet Casier weten dat hij een Ford Fiësta MK2 heeft aangekocht. Wegens de gekende coronapandemie werden de plannen even op de lange baan geschoven. Dit weekend zien we hem terug aan de start in de Aarova Rally in Oudenaarde.

Bernd vertelt: “Het kriebelt om terug te beginnen. We hebben lang moeten wachten om terug te mogen rijden wegens Covid 19, maar ik ben blij dat we eindelijk terug kunnen van start gaan. Natuurlijk zal het niet gemakkelijk zijn om meteen mee te strijden met de toppers. Maar we starten zonder enige stress en focussen ons dit weekend op de afstelling van de wagen.”

We kennen Bernd Casier als een strijdlustig persoon die men zeker niet mag onderschatten. Denk maar eens terug aan zijn podiumplaats in 2016 in Ieper nadat hij al meerdere malen op een vierde plaats eindigde. Of we hem dit jaar op het podium zullen zien, valt af te wachten. Teammanager Roeland Verschaeve vertelt: “Dit jaar hebben we geen ambitie om podiumplaatsen te behalen, al zou het natuurlijk mooi meegenomen zijn. Het is de bedoeling om te wagen te leren kennen en om wedstrijdkilometers op te doen ter voorbereiding op Ieper. Als dit allemaal goed verloopt, zien we een zeer mooi vervolg voor volgend jaar.”

Het programma voor Bernd Casier en zijn vaste co-piloot Pieter Vyncke zien er voor dit jaar alleszins veel belovend uit. “We starten in Oudenaarde en de South Belgian Rally om ons daarna volledig te focussen op Ieper,” laat Bernd weten. We kijken er alvast naar uit om hem opnieuw aan het werk te zien!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws