Snijers start in Aarova Rally

Patrick Snijers en Luc Dethier nemen aanstaande zondag met hun geel-zwarte MAES Porsche 997 GT3 deel aan de Aarova Rally, de tweede wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship. Snijers mikt in Oudenaarde op een plaats in de top 10 en de zege bij de GT’s.

Exact 255 dagen na de Rally van Haspengouw pikken de rallyrijders aanstaande zondag de draad van het Jobfixers Belgian Rally Championship opnieuw op. Voor Snijers, die niet van start ging in de Rally van Haspengouw, wordt het dit jaar zijn eerste wedstrijd van het BRC. Voor de gelegenheid leest niet zijn vaste copiloot Davy Thierie maar wel Luc Dethier de nota’s. “Vorig jaar was deze wedstrijd nog een rallysprint, een short rally” zegt Patrick Snijers. “Toen zat Luc, die van de streek is en met wie ik in het verleden goed heb samengewerkt, naast mij. We hebben ons toen zo goed geamuseerd dat we hadden afgesproken om dit jaar opnieuw samen die short rally te rijden, met dat verschil dat de rally nu geëvolueerd is naar een volwaardige wedstrijd en deel uitmaakt van het BK.”

Enkele weken geleden kroop Snijers in het Critérium Jean-Louis Dumont nog eens achter het stuur van zijn Porsche. De ervaren Limburger bleek geen last te hebben van het gebrek aan competitieritme en deed vanaf de eerste klassementsrit mee voor de zege. Tijdens de laatste assistentie dook er een probleem op en moesten Patrick Snijers en Davy Thierie ontgoocheld opgeven. Weg zege! “Of ik nu deelneem aan een internationale, een nationale of een provinciale rally maakt niet uit: van zodra ik die helm op mijn hoofd zet is er die focus en de drang om steeds te strijden voor het hoogst mogelijke. De ontgoocheling was dan ook groot toen ik, in leidende positie en met de finish in zicht, moest opgeven. Ik besef maar al te goed dat het bij de sport hoort. Maar ik geef toe, het was wel zuur ja” aldus Snijers.

Zondag met de Porsche in een deelnemersveld met meer dan 20 R5 wagens meedoen voor de zege is té hoog gegrepen. “Dat is zo, maar de strijd voor de GT-zege wordt om vingers en duimen van af te likken” zegt Patrick Snijers. “Andy Lefevere, Gunther Monnens en vooral thuisrijder Timothy Van Parijs starten allen met een Porsche. Dat wordt een leuke en intense strijd. Het weer zal zondag ook een bepalende rol spelen. De geplande regen en de passages van de R5 zullen het parcours plaatselijk spekglad maken. Ik verwacht mij aan een verraderlijke wedstrijd met tal van onverwachte wendingen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws