Toyota rallyster Elfyn Evans laat de nieuwe GR Yaris debuteren tijdens Goodwood Speedweek

Elfyn Evans, die momenteel aan de leiding staat in het wereldkampioenschap rally, zal de Yaris waarmee hij zijn wereldkampioenschap rijdt, tijdelijk inruilen voor het nieuwe straatmodel, dat in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst aan een openbare rally zal meedoen. Het nieuwe model is een rasechte prestatiewagen. Zijn ontwikkeling is gebaseerd op de ervaring die werd opgedaan door de deelname van Toyota Gazoo Racing aan het wereldkampioenschap rally.

Foto’s met dank aan Toyota Belgium

Evans zal deelnemen aan de Speedweek Super Special-etappes met zeven ritten over twee dagen: etappes één tot vier vanaf 18 uur op donderdag 15 oktober, en etappes vijf tot zeven vanaf 13:10 op vrijdag 16 oktober.

De speciale etappes van Speedweek brengen rallywagens samen van bijna een halve eeuw wereldkampioenschap rally. Twee etappes, de Northern en Southern loops, werden gecreëerd binnen de terreinen van het racecircuit, gedeeltelijk op het circuit zelf, in de omgeving van het circuit, op de rondweg en door de grootste autotunnel. De combinatie van snel bochtenwerk, scherpe haarspeldbochten en verandering van ondergrond (zowel op tarmac als op grind) zullen een fantastische uitdaging vormen voor de bestuurders.

Omdat het Goodwood Festival of Speed and Revival werd geannuleerd vanwege de Covid-pandemie, werd de Goodwood Speedweek georganiseerd, waar elementen uit beide events worden gecombineerd tot een weekend vol motorsportactie. De fans kunnen de drie dagen live-actie op het circuit gratis bekijken via een specifieke streamingsite, alsook op de twitter-, facebook- en YouTube-kanalen van Goodwood.

De GR Yaris is een unieke sportwagen, gebouwd op een nieuw platform, aangedreven door een compleet nieuwe 1,6-liter driecilinderturbo, die 261 DIN pk en 360 Nm koppel levert en uitgerust is met een speciaal ontworpen GR-Four vierwielaandrijving, direct gebaseerd op de wedstrijdervaring van Toyota Gazoo Racing. De wagen is niet alleen krachtig, maar ook licht. Hij weegt slechts 1.280 kg, wat helpt om in 5,5 seconden van nul naar 100 km/h te accelereren.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws