Nicolas Vandierendonck kijkt uit naar races in Zolder

Dit weekend trekken de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux opnieuw naar Circuit Zolder voor een meeting in het voorprogramma van de prestigieuze DTM. Anderhalve maand geleden vormde het Limburgse circuit reeds het strijdtoneel voor de openingsmanche van beide kampioenschappen. Het werd een meeting waarin Nicolas Vandierendonck zijn sterke progressie uit het lange tussenseizoen kracht bijzette, maar zich uiteindelijk moest tevredenstellen met een plaats naast het ereschavot. Ditmaal is de West-Vlaming opnieuw gebrand op een goed resultaat.

“Anderhalve maand geleden kon ik mezelf optrekken aan degelijke chrono’s, maar door een paar akkefietjes greep ik telkens naast de bekers”, herinnert Nicolas Vandierendonck zich. “Dat moet dit weekend anders, zoveel is duidelijk. De snelheid is er, het komt er nu op aan foutloos te blijven en punten te pakken. Het EMG-team is klaar, de Porsche 911 verkeert in uitstekende vorm en ik popel om terug in het kuipje plaats te nemen. Na alle kleine probleempjes waarmee we dit seizoen al geconfronteerd werden, hoop ik om ditmaal eindelijk eens zonder pech te kunnen racen.”

“We hebben nog zes races te betwisten dit seizoen, waarvan dit weekend drie op eigen bodem. Nadat fysieke problemen me er in Zandvoort van weerhielden om tweemaal echt het volle pond te geven, ben ik erop gebrand om hier in Zolder eindelijk terug een podiumplaats te pakken. Door de gezondheidscrisis volgen de wedstrijden elkaar snel op en ik hoop dat ik voldoende hersteld ben van de blessures in Nederland. Ik voel me redelijk hersteld na een rustperiode, maar het blijft afwachten hoe de rug zal presteren onder belasting. Dat is het grootste vraagteken dit weekend.”

“Ook op vlak van weersvoorspellingen is het koffiedikkijken. De weergoden lijken een weekend vol regen en koude temperaturen in petto te hebben, toch wel anders dan bij de wedstrijden in Zolder anderhalve maand geleden. We kennen de omloop echter en hebben in de aanloop naar het seizoen ook getest in de regen, waardoor we met vertrouwen aan de start komen.”

Op vrijdag 9 oktober staan er in de namiddag twee vrije trainingen op het programma. Zoals gebruikelijk is er op zaterdag de kwalificatiesessie, net voor het middaguur, gevolgd door de eerste sprintrace van een halfuur in de namiddag. Op zondag staat er vervolgens een tweede sprintrace op het menu, naast uiteraard de langere wedstrijd van een uur om het weekend te besluiten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws