Gert-Jan Kobus terug in België!

Afgelopen weekend zou de Achterhoek rally rondom Eibergen verreden worden en ook Kobus Tuning Competition team had deze wedstrijd op de planning staan. De gemeente besloot uiteindelijk om de vergunning van het evenement in te trekken. Om toch in het ritme te blijven en om de stijgende lijn van de Vechtdalrally door te zetten, heeft het team besloten om een vervangende wedstrijd te zoeken. Dat werd de Aarova rally in Oudenaarde komend weekend. Door privéomstandigheden is vaste navigator Martin Nortier afwezig, dus zal Gert-Jan ditmaal worden bijgestaan dor Erik De Wild. De Skoda Fabia R5 zal te zien zijn met startnummer 14.

Tijdens de Vechtdalrally drie weken geleden wisten Gert-Jan en Martin beslag te leggen op de zesde plaats in het algemene klassement. Iedere klassementsproef werd veel progressie geboekt tijdens deze eerste rally met de nieuwe Fabia R5. “Na de Vechtdalrally hebben we de videobeelden geanalyseerd en hebben we gekeken waar winst te behalen is. Er kwamen enkele aandachtspunten naar voor waar we tijdens de Aarova rally aan gaan werken” aldus Gert-Jan Kobus.

Voor deze gelegenheid zal Erik De Wild plaatsnemen in de rechterstoel van de Skoda. Geen onbekende plek voor Erik, aangezien hij samen met de broer van Gert-Jan, Hermen, al meerdere Nederlandse rallytitels wist te winnen in een Skoda Fabia R5. Met deze ervaring zal hij Gert-Jan kunnen coachen en kunnen voorzien van tips, wat zeker zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling.

“De verwachte regen en de altijd gladde Belgische rallywegen zullen voor een grote uitdaging zorgen. Met het team maken we ons geen illusies en verwachten helemaal niet ons te mengen in de strijd tussen de Belgische rallytoppers. Deze rally wordt gereden om de wagen beter te leren kennen en om zodoende volgend jaar in topvorm aan de start te kunnen staan. De rijstijl perfectioneren en vertrouwen vinden zijn de belangrijkste doelen” besluit Gert-Jan Kobus.

Foto’s: met dank aan Erik Van ’t Land en Mike DeHigh.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws