Audi heerst in Zolder tijdens vrije trainingen

Zowel dit weekend als volgend weekend worden de zevende en achtste manche van het prestigieuze DTM kampioenschap op Circuit Zolder verreden. In theorie maken er nog zeven piloten kans op de titel maar in normale omstandigheden kunnen we dit aantal in principe reduceren tot drie.

Verwacht wordt echter dat de strijd voor de felbegeerde titel zal gaan tussen de Zwitser Nico Müller, de Nederlander Robin Frijns en de Duitser René Rast. Alle drie rijden ze met een Audi RS 5 DTM, Müller en Frijns rijden voor het Audi Sport Team ABT Sportsline, Rast komt uit voor Audi Sport Team Rosberg.

Aan de leiding staat Nico Müller met 242 punten, Robin Frijns volgt met 224 punten, René Rast staat op P3 met 195 punten.

Of de beslissing in de strijd om de titel dit weekend in Zolder al valt weten we pas zondag namiddag.

Dit weekend is er dus de eerste van twee manches op het Circuit van Zolder en vandaag stonden al meteen de vrije trainingen op het programma. In die eerste oefensessie toonde Robin Frijns meteen dat hij wil strijden voor de titel. Hij was de snelste op een drogende baan met een rondetijd van 1.20.075. Frijns zette al vroeg in de sessie een snelle tijd op de tabellen en stelde die alleen maar scherper. Achter hem was er net iets meer strijd, maar het was uiteindelijk René Rast die de tweede positie innam met een 1.20.401. Nog eens vier tienden verder vinden we de Duitser Mike Rockenfeller, 1.20.868. Kampioenschapsleider Nico Müller eindigde vierde met 1.20.872. De eerste BMW-rijder was Timo Glock op een achtste plaats met 1.21.048.

De tweede oefensessie start op een volledig droge baan en het is Nico Müller die als eerste onder de snelste tijd van de eerste vrije training gaat (1.20.026). De tijden liggen in het begin dichter bij elkaar, maar het is toch Frijns die na een minuut of tien de standaard zet met 1.19.926. Hij is daarmee de eerste die onder de 1.20 duikt dit weekend. Audi ligt opnieuw boven en bezet de volledige top vijf. De eerste BMW is net zoals in de eerste vrije training Timo Glock op een tiende van Robin Frijns. In het tweede kwartier van de sessie worden de tijden niet meer verbeterd en wordt er vooral gekeken naar de snelheid op de langere stints.

De top drie wordt bezet door Frijns op een (1.19.926), Loïc Duval op twee (1.19.931) en René Rast op drie (1.20.017).

Kwalificatie is er morgen om 10:40 en is live te volgen via deze link.

Tekst: Kevin Storme, foto met dank aan DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws