Huub Van Eijndhoven wint overtuigend Race 3 in de Porsche Sprint Challenge Benelux in Zolder.

De winst in race 3 van de Porsche Sprint Challenge Benelux is overtuigend voor de Nederlander Huub Van Eijndhoven. Hij rijdt van start tot finish aan de leiding en verzilvert daarmee zijn sterke vorm dit weekend. Gilles Smits en de Verhoevens mogen als P2 en P3 mee op het podium. In de GT4 is het een al even sterke Thierry Vermeulen die de overwinning pakt. Steven Van Rhee plaatst zijn Porsche op P2 en het duo Ayrton Redant/Sven Van Laere nemen de laatste podiumplaats in.

Race 3 van het weekend is traditioneel een race van 55 minuten met een rollende start en het is Huub Van Eijndhoven die het best weg is. Ook Jaxon Verhoeven schuift meteen een plaats, omdat Jos Jansen een fout maakte in de eerste linkse. In de GT4 is het Vermeulen die het best weg is. Hij wordt in zijn zog gevolgd door Van Rhee.

Door dat in deze race Schuring en Hartog niet meerijden, krijgen we een race met maar dertien deelnemers en dat deelnemersveld wordt al meteen verkleind. Barenbrug en Lowette brengen na een minuut of zeven al de safety car naar buiten. Ze rijden tegen elkaar op en belanden samen in de grindbak op het einde van de Start-Finish lijn. Beide komen gelukkig ongedeerd uit de crash en hebben nadien nog een verhitte discussie in de pitlane.
Terwijl de marshalls er alles aan doen om beide Porsche Carrera GT3’s weg te krijgen, bereiden de rijders zich voor op een herstart en op hun verplichte pitstop. Met nog 34 minuten te gaan kunnen we dan eindelijk terug gaan racen.

Huub Van Eijndhoven heeft een goeie herstart en Michael Cool probeert even om Jansen voorbij te gaan, maar dat lukt hem niet.

Nicolas Vandierendonck komt aansluiten bij Cool en die moet nu achteruit kijken. Hierdoor kan Jansen zich losmaken en een paar tienden wegrijden. Ondertussen in de GT4 rijdt Vermeulen een beetje weg van zijn rechtstreekse concurrenten. Alexander Goddijn wordt in de achtergrond ingehaald door Van Laere. Zij vechten voor een podiumplaats in de GT4.

Vooraan heeft Verhoeven, Van Eijndhoven bijgehaald, maar hij raakt er niet meteen langs. De pit window is ook open gegaan en Smits is de eerste die zijn verplichting gaat inlossen. Op dat moment probeert Vandierendonck voorbij te gaan aan Jansen, maar hij verremt zich in de ‘eerste linkse’ zonder al te veel erg. Een ronde later komt hij binnen voor zijn verplichte stop.

Met nog 23 minuten komen ook de leiders binnen voor hun twee minuten stop. Jean-Pierre Verhoeven neemt de auto over van Jaxon en bij het buitenkomen hebben ze wat tijd verloren op Van Eijndhoven. In ronde negen ligt Van Laere even aan de leiding van de race, maar hij moet nog binnenkomen.

Gilles Smits gaat Verhoeven voorbij met nog twintig minuten te gaan en rijdt daarmee op een tweede plaats. Huub Van Eijndhoven rijdt ondertussen verder weg van Smits. Hij vergroot zijn voorsprong tot bijna zeven seconden. Met nog een kwartier te gaan lijkt de race in een beslissende plooi te liggen. Enkel Michael Cool gaat in zijn Porsche Carrera GT3 Thierry Vermeulen in de Porsche Carrera GT4 nog voorbij voor P6.

Nicolas Vandierendonck lijkt nog even aanstalten te maken om de laatste podiumplaats te gaan pakken, maar hij komt niet snel genoeg dichter. Hij eindigt uiteindelijk op vijf seconden op een vierde plaats. Jansen wordt vijfde en Cool moet tevreden zijn met een zesde plaats.

De volgende manche van de Porsche Carrera Cup Benelux is tussen 30 oktober en 1 november op het Nederlandse circuit Assen.

Tekst: Kevin Storme

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws