Lewis behaalde zijn 91e overwinning in de Formule 1 – zijn zevende van het seizoen 2020 en tweede op de Nürburgring

Hij evenaart nu het record van Michael Schumacher voor de meeste overwinningen in de F1. Lewis kreeg een van Michael’s helmen, door Michaels zoon Mick, na de wedstrijd om zijn prestatie extra kleur te geven.

Valtteri leidde bij het begin maar moest opgeven in ronde 19 door mechanische problemen.
Lewis (230 punten) blijft leider in het rijderskampioenschap en Mercedes-AMG Petronas F1 Team in het constructeurskampioenschap.

Lewis Hamilton: “Het is moeilijk om onder woorden te brengen wat dit betekent. Ik herinner me dat ik Michael al die races zag winnen toen ik klein was en racegames speelde met mijn broer en ervoor koos om als Michael te spelen. Ik droomde ervan daar zelf te zijn, maar ik denk niet dat iemand, en vooral ik, dacht dat een andere coureur in de buurt van Michael’s records zou komen. Het ging mijn stoutste dromen te boven om zijn aantal overwinningen te evenaren en het laat alleen maar zien dat dromen kunnen uitkomen. Het is een ongelooflijke eer en iets dat wat tijd zal kosten om te bezinken. Maar ik had het niet kunnen doen zonder dit ongelooflijke team, iedereen duwde zo hard en gaf absoluut alles. Een enorme dank aan iedereen terug in de fabrieken en ook een enorm respect voor Michael, ik voel me vandaag echt dankbaar. In termen van de race zelf was het moeilijk. Ik had een heel goede start en Valtteri heeft geweldig werk geleverd om in bocht 2 te verdedigen. Toen ging het erom dat ik probeerde uit te vinden hoe ik Valtteri kon verslaan, dus ik moest echt voor de banden zorgen en ervoor zorgen dat ik bij hem bleef. Ik zag dat hij een beetje worstelde en wist dat de kans zou komen, maar toen zat hij vast. Daarna heb ik een flink gat kunnen slaan, maar toen kwam de Safety Car tevoorschijn. Max zat vlak achter me en ik wist dat ik een sterke herstart moest hebben om hem achter mij te houden. Het lukte me om hem te vangen wat altijd leuk is en dat gaf me de sprong die ik nodig had. Maar je kunt het tempo zien dat Red Bull aan het eind had, dus we hebben een serieus gevecht aan de gang.”

Foto: Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Lexus passeert mijlpaal van 1.000.000 verkochte auto’s in Europa

Lexus heeft de mijlpaal van één miljoen verkochte auto’s bereikt in Europa: de magische grens van zeven cijfers werd in september doorbroken....

Nicolas Baert debuteert in WTCR

De indrukwekkende prestaties van Nicolas Baert in de TCR Europe dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Komend weekend maakt de zoon van...

Gerelateerd nieuws