Dubbele manche in Barcelona

Aanvankelijk zouden de eerste manches van het FIA WRX in april in Barcelona verreden worden ware het niet dat het coronavirus daar toen een stokje voor stak. Uitstel is geen afstel natuurlijk en dat maakt dat, met een paar maanden vertraging, de zevende (Logitech G World RX of Pirineus Barcelona 2030 – 17/10) en achtste manche (Logitech G World RX of Catalunya – 18/10) dit weekend op het programma staan. Ook bij de Super 1600 wordt er de dubbele manche gereden, maar helaas is er geen publiek toegelaten.

Naast de vaste piloten in het WRX zoals Johan Kristoffersson, de broers Timmy en Kevin Hansen, Andreas Bakkerud, Niclas Grönholm en andere zien we ook Juha Rytkönen terug aan de start en dit met de Ford Fiesta Supercar van Jani Paasonen. De Fin was bij zijn debuut in eigen land goed voor een tweede plaats. De Brit Oliver Bennett maakt zijn seizoensdebuut met zijn unieke Mini Supercar.

Barcelona mag alvast een kleine primeur noteren want Mandie August vervangt er Rene Muennich. De teamgenote van Timo Scheider wordt pas de tweede vrouw aan de start van een World RX event.

Waar we zeker en vast naar uitkijken is de deelname van onze landgenoot Enzo Ide die we aan het stuur zien van een Audi S1 uit het team van JC Race Teknik.

De huidige stand in het kampioenschap ….

Super 1600 met 23

Zo maar eventjes 23 piloten starten er in de categorie Super 1600. Bij Team Volland Racing KFT zetten ze maar liefst vijf Audi S1 in waarvan er alvast eentje gereserveerd is voor de Rus Timur Shigabutdinov. De Noor Marius Bermingrud doet het dan weer in een Alfa Romeo Mito en onze noorderbuur Marcel Snoeijers pakt zijn #50 Renault Megane mee naar Spanje.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws