Ieder voor zich, allen voor Audi

Het prestigieuze DTM nadert met nog maar twee events, Circuit Zolder en de Hockenheimring, stilaan de ontknoping van het kampioenschap en met de resultaten van de races het afgelopen weekend in gedachten zou het best nog wel eens heel spannend kunnen gaan worden.

De Duitser René Rast pakte afgelopen weekend de dubbel maar Rast profiteerde extra want Robin Frijns maakte bij het uitrijden van de pits een fout en moest zijn Audi laten staan en het leek wel of Nico Müller zich niet echt goed in zijn vel voelde op het Limburgse asfalt.

“Ik ga dit weekend met heel wat vertrouwen aan de start staan,” laat René Rast weten. “En dat is niet alleen te danken aan mijn twee overwinningen van het afgelopen weekend, maar ook omwille van het feit dat ik mij weer heel goed voel in de wagen. De jacht op de titel is open en ik ben dan ook extra gemotiveerd om nog eens hetzelfde resultaat te behalen,” besluit de Duitser.

In de algemene stand van het kampioenschap zien we dat Nico Müller nog wel aan de leiding staat met 259 punten,maar René Rast is over Robin Frijns gegaan en nadert nu tot op maar 10 punten, hij heeft er 249. Frijns, die nu 243 punten heeft, gaat dus van twee naar drie, maar het verschil is miniem. Maar naar alle verwachtingen toe zal het kampioenschap op Circuit Zolder nog niet in een definitieve plooi vallen. Dat hebben de Duitsers gehouden voor het thuiscircuit Hockenheim.

De enige die van alle stress verlost is en dit weekend in de Bolderbergse bossen kan gaan wandelen is Dieter Gass, hoofd van Audi Motorsport, want de titel bij de constructeurs is al zeker voor Audi daar waar het Audi Sport Team ABT Sportsline de eerste prijs bij de teams al binnen heeft en zonder enige twijfel wordt een Audi-rijder kampioen.

In het kamp van Audi zien we tijdens het tweede weekend drievoudig winnaar van Le Mans, Benoît Tréluyer, aan de start. Tréluyer vervangt in het Audi Sport Team Phoenix zijn landgenoot Loïc Duval die zal deelnemen aan een tien uur durende race voor het Amerikaanse IMSA Sportscar Championship.

Dat het gezellig vertoeven is hier in België is algemeen geweten en ook Müller, Rast, Frijns en Philipp Eng blijven na dit weekend nog wat langer in het land gezien hun deelname aan de 24 Hours of Spa-Francorchamps.

De eerste vrije trainingen starten vrijdag om 13.00 uur en 16.30 uur. De kwalificatie wordt gehouden zaterdag om 10.35 uur, racen doen we zaterdag en zondag om 13.30 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws