Frijns en Rast toppen de vrije trainingen

Het prestigieuze DTM is voor het tweede weekend op rij te gast op Circuit Zolder. Om 13.00 uur werd de eerste vrije training gehouden, om 16.30 uur de tweede. Zowel Robin Frijns als René Rast speelden andermaal een rol van betekenis.

FP1: Frijns de snelste in eerste vrije training

De eerste vrije training startte op een volledig droge baan en dat wil zeggen dat de snelheden een stuk hoger liggen dan vorige week toen er nog wat natte plekken waren op de baan in Zolder. Dat zien we meteen ook terug in de tijden, want na een kwartier is de verliezer van het eerste DTM-weekend in Zolder, Robin Frijns, al een seconde sneller dan zijn tijd vorige week. Hij is daarmee ook de snelste met 1:19.571.

Het is wel opnieuw Audi boven in Zolder, want Jonathan Aberdein is de snelste voor BMW. Voor BMW Team RMR rijdt hij naar een zevende plaats in een tijd van 1:19.949. De vervanger van Loïc Duval, die in de Motul Petit Le Mans gaat rijden op Road Atlanta dit weekend, Benoît Tréluyer is zoals te verwachten de traagste op de baan met 1:22.542 als snelste ronde.

Uiteindelijk blijft de Nederlander Frijns de snelste met zijn tijd van 1:19.571. Kort gevolgd door de winnaar van vorig weekend René Rast, 1:19.624. De teamgenoot van Rast bij het team Audi Sport Team Rosberg, Jamie Green vervolledigt het podium, 1:19.826.

FP2: Rast duikt als enige onder de 1:19

De tweede vrije training is traditioneel maar een halfuur en de tijden zijn hier altijd net wat sneller dan in de eerste oefensessie. Dat was ook nu niet anders, want er werd opnieuw gereden op een droge baan. De snelste tijden worden heel vroeg in de sessie gereden om daarna te bekijken wat de banden doen na een iets langere stint.

Na acht minuten is het René Rast die meteen toont waartoe hij in staat is, 1:18.927. Leider in het kampioenschap, Nico Müller, doet het iets beter dan deze middag, maar moet uiteindelijk tevreden zijn met een vierde tijd, 1:19.442. De snelste BMW-rijder was net als in de eerste vrije training Jonathan Aberdein. Hij eindigde nu wel pas achtste met een tijd die net iets sneller was dan eerder, 1:19.736.

René Rast bleef op het einde de snelste met 1:18.927. Hij is daarmee bijna acht tienden sneller dan in de eerste vrije training en tevens ook de enige rijder die onder de 1:19 duikt. Tweede deze namiddag is Ferdinand Habsburg met 1:19.345. P3 is voor Mike Rockenfeller, 1:19.378. De snelste van eerder deze middag, Robin Frijns werd pas zevende.

Morgen staat er na de kwalificatie (10.35 uur) de eerste race op het programma die zoals altijd om 13.33 start.

Tekst: Kevin Storme.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws