Krafft Racing pakt pole net voor T2 Racing

Deze voormiddag tijdens de vrije training zagen we beide T2 Racing Norma’s nog als snelste wagens op het Limburgse asfalt maar tijdens de kwalificatie die zonet beëindigd werd was het Christoff Corten die, eveneens in een Norma M20, net iets sneller was.

Net iets sneller is veel gezegd want het verschil in de top 3 bedraagt amper 11 duizendste van een seconde. Corten reed een rondje Zolder in een tijd van 1:30.032 en zit daarmee 32 duizendste van een seconde boven de normtijd. Op de tweede plaats zien we de #67 Norma van T2 Racing die 0.006 sec. ’trager’ was. We doen er nog een schepje bovenop want op P3 staat de Norma van GHK Racing by T2 die 0.005 sec. trager was dan zijn teamgenoot en bijgevolg dus 11 duizendste van een seconde verwijderd van de pole positie. Een vierde Norma, die van Russel Racing by PK Carsport zien we op de vierde plaats maar de verrassing van de dag was toch wel de Lamborghini Super Trofeo van Totaalplan Racing die met een tijd van 1:30.542 de top 5 besluit maar daarmee wel de snelste tijd in Belcar 3 realiseerde. De eerste zeven zitten trouwens allemaal op een tijd van 1:30. …!

Net zoals in de vrije trainingen was John De Wilde in de #101 Speedlover Porsche 991 het snelste in Belcar 2. Koen De Wit is de enige die we in Belcar 4 terugzien, hij reed een 13de tijd algemeen. De M3 van Küpper Racing was opnieuw de snelste in Belcar 5, Jo Lammens in Belcar 6.

Morgen tijdens de eerste wedstrijd vertrekt #TheRocket bijgevolg vanop de pole positie. Zondag echter wisselen P1 en P2 van plaats en zien we de #67 op de pole. Zowel de race morgen als deze op zondag starten om 16.15 uur en zijn live te volgen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws