Ferdinand Habsburg verrast met zijn eerste polepositie in de DTM

De tweede kwalificatie van het weekend startte opnieuw op een volledig droge baan. De temperaturen liggen nog wat lager dan gisteren, maar dat deerde René Rast niet. Hij zette meteen een snelle tijd neer, 1.19.578. De piloten kennen de baan ondertussen door en door en dat liet Rast een ronde later al meteen zien met een rondetijd van 1.18.849, maar die tijd werd hem even later afgepakt voor het overschrijden van de track limits. Het is uiteindelijk Fabio Scherer met de Audi RS5 DTM van het WRT Team Audi Sport die na de eerste rondes de voorlopige polepositie heeft, 1.19.012.

René Rast zette tegen het einde van de kwalificatie dan toch een ronde onder de 1.19 neer, 1.18.948. Hij moest uiteindelijk wel tevreden zijn met de tweede startplaats, want het is Ferdinand Habsburg voor het WRT Team Audi Sport die vanaf polepositie mag vertrekken, 1.18.879.

Het is zijn eerste poleposition nadat hij gisteren ook al zijn eerste podiumplaats wist te halen. Robin Frijns is de derde die onder de 1.19 weet te duiken,1.18.984. Hij start daarmee vanmiddag vanop P3 en komt opnieuw een punt dichter op Nico Müller die vanaf P5 mag vertrekken, 1.19.035. De eerste BMW M4 DTM zien we op P6 en is opnieuw Jonathan Aberdein met een 1.19.063.

De race is deze namiddag om 13:35 uur.

Tekst: Kevin Storme.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws