Ferdinand Habsburg verrast met zijn eerste polepositie in de DTM

De tweede kwalificatie van het weekend startte opnieuw op een volledig droge baan. De temperaturen liggen nog wat lager dan gisteren, maar dat deerde René Rast niet. Hij zette meteen een snelle tijd neer, 1.19.578. De piloten kennen de baan ondertussen door en door en dat liet Rast een ronde later al meteen zien met een rondetijd van 1.18.849, maar die tijd werd hem even later afgepakt voor het overschrijden van de track limits. Het is uiteindelijk Fabio Scherer met de Audi RS5 DTM van het WRT Team Audi Sport die na de eerste rondes de voorlopige polepositie heeft, 1.19.012.

René Rast zette tegen het einde van de kwalificatie dan toch een ronde onder de 1.19 neer, 1.18.948. Hij moest uiteindelijk wel tevreden zijn met de tweede startplaats, want het is Ferdinand Habsburg voor het WRT Team Audi Sport die vanaf polepositie mag vertrekken, 1.18.879.

Het is zijn eerste poleposition nadat hij gisteren ook al zijn eerste podiumplaats wist te halen. Robin Frijns is de derde die onder de 1.19 weet te duiken,1.18.984. Hij start daarmee vanmiddag vanop P3 en komt opnieuw een punt dichter op Nico Müller die vanaf P5 mag vertrekken, 1.19.035. De eerste BMW M4 DTM zien we op P6 en is opnieuw Jonathan Aberdein met een 1.19.063.

De race is deze namiddag om 13:35 uur.

Tekst: Kevin Storme.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws