Gino Bux aan de start van de South Belgian Rally met de Skoda Fabia R5

Wat een leuke verrassing is dit! In de nasleep van zijn uitstekende prestatie tijdens de Rallye du Mont-Blanc Morzine, waar hij 2de eindigde in de Peugeot 208 Rally Cup met Steven Spittaels, zal Gino Bux het nieuwe JobFIXers Belgian Rally Championship 2020-evenement rijden, de South Belgian Rally georganiseerd door DG Sport en gevestigd in Vresse-sur-Semois. En het is aan het stuur van een … Skoda Fabia R5 van het Rent Speed ​​Racing-team!

“Ook al is dit een laatlopend project, ik ben superblij met de kans”, legt Gino uit. Aanvankelijk was het Eric Cunin, het hoofd van de RSR-structuur, die tijdens zijn thuiswedstrijd zou rijden, maar na een operatie zal hij niet achter het stuur van de Fabia R5 kunnen kruipen. In overleg met zijn partners en de mijne bood Eric aan om in deze Skoda te rijden. Verschillende mensen hadden de intentie uitgesproken om mij ooit aan het stuur van een R5, nu Rally2 genaamd, te zien. Het Rent Speed ​​Racing-team heeft deze wens laten uitkomen, en ik ben hen enorm dankbaar! “

Voor de gelegenheid zal Gino Bux begeleidt worden door Xavier Portier, en hij krijgt de kans om de Skoda Fabia R5 RSR te ontdekken tijdens een korte testsessie aanstaande woensdag.

De aanwezigheid van Gino Bux aan de start van de South Belgian Rally wordt mogelijk gemaakt door Pirelli Benelux, Llorens, J.F. Diederickx, Balfroid Magnée Construction, Gohy, Viva Pharma, Scheen, Ypsis, VDMC, Attracties Rochehaut, Laurent Mottet, ARD en BCPP Assurances. Dankzij hen. Actie!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Lexus passeert mijlpaal van 1.000.000 verkochte auto’s in Europa

Lexus heeft de mijlpaal van één miljoen verkochte auto’s bereikt in Europa: de magische grens van zeven cijfers werd in september doorbroken....

Nicolas Baert debuteert in WTCR

De indrukwekkende prestaties van Nicolas Baert in de TCR Europe dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Komend weekend maakt de zoon van...

Gerelateerd nieuws