WRX Barcelona Timmy Hansen winnaar van de eerste dag

Eindelijk een overwinning dit jaar voor wereldkampioen Timmy Hansen. Dankzij een perfecte strategie van team Hansen won hij voor Johan Kristoffersson, zijn broer maakte het feest compleet met een derde plaats.

De eerste kwalificatie ging overtuigend naar tweevoudig wereldkampioen rallycross Johan Kristoffersson, voor Timmy Hansen. Ekström, in de tweede KYB team JC Audi, en Doran hadden beide een valse start en moesten twee maal jokeren. De Noor Andreas Bakkerud won Q2 met zijn Renault Megane supercar. Spektakel troef tijdens de heat van Kristoffersson, samen met Marklund en Larsson gingen ze richting de eerste bocht. Johan’s Volkswagen Polo werd volledig tegen de muur geduwd en kwam op zijn twee wielen door de eerst bocht, daardoor was hij laatste. Johan kon toch nog zijn heat winnen en werd P2 in de tweede kwalificatie. Het wiel van de Audi S1 van Larsson brak af tijdens de landing na de jump en ging in de banden muur, hij werd ook nog eens gestraft met een 10 punten penalty nadien voor het wegduwen van Kristoffersson. Enzo Ide kan goed volgen en stond voorlopig na Q2 twaalfde, goed voor een halve finale.

Tijdens Q3 zette Kristoffersson terug de puntjes op de i, met winst voor Timmy Hansen en Andreas Bakkerud. Robin Larsson haalde de halve finale niet, de laatste plaats in de halve finale was voor onze Belg Enzo Ide met de Audi S1, maar aangezien ze voor het zelfde team rijden hebben ze beslist om Ide niet te laten starten en de laatste plaats te geven aan Robin Larsson. KYB team JC staat momenteel eerste in het team kampioenschap.

Geen verrassingen in de halve finales. Kristoffersson en T. Hansen winnen hun halve finale. Kevin Hansen en Mattias Ekström op rij twee en Andreas Bakkerud en Niclas Grönholm op de derde rij voor de finale.

Met een perfecte strategie en nieuwe banden kon Timmy Hansen de finale winnen met zijn Peugeot 208 Supercar. Er was even contact met Kristoffersson in de eerste bocht en Timmy moest de Volkswagen Polo voorlaten maar op het juiste moment jokeren en met rappe tijden neerzetten, kwam hij voor Kristoffersson, die tevreden moest zijn met een tweede plaats. Kevin Hansen was super blij met de overwinning van zijn broer maar mocht ook mee op het podium als derde. Ekström reed als vierde rond maar door een fout moest hij de Hyundai supercar van Grönholm voorlaten, P4 voor Grönholm en P5 voor Ekström. De Noor Andreas Bakkerud had een probleem met stuurbekrachtiging en werd zesde.

Johan Kristoffersson loopt verder uit in het kampioenschap en heeft nu 25 punten voor op Ekström en 53 punten op T. Hansen. Morgen staat er nog een wedstrijd op het programma.

Belevskiy eerste winnaar in de Super1600 klasse

Er waren 23 piloten ingeschreven maar door de gekend coronacrisis zijn er slecht 12 aan de start gekomen. Zo was iedereen zeker van een plaats in de halve finale. Marton was favoriet in de finale na winst in Q2, Q3 en zijn halve finale. Maar het was toch Yuri Belevskiy die de winnaar was in finale met zijn Audi A1. Marton werd uiteindelijk tweede voor de Renault Twingo van Tuominen.

Photo credit: FIAWorldRallycross.com

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws