Komt Thierry Neuville ook nog?

Vorige week werden we in de Aarova Rally beloond met de komst van Hyundai rijder Craig Breen. Dat hij dit weekend ook aan de start zal staan in de South Belgian rally is geen verrassing. Maar gisterenavond sijpelde het nieuws binnen dat ook huidig titelverdediger in het World Rally Championship, Ott Tänak, de Belgische wegen zou komen verkennen tijdens de South Belgian Rally.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Met Sébastien Ogier en Elfyn Evans aan de start in de Hemicuda Rally op zondag, en een duo aan Hyundai rijders in de South Belgian Rally op zaterdag, moeten we toch tweemaal met onze ogen knipperen om het te geloven. Maar deze deelnames hebben natuurlijk een reden. De Renties Ypres Rally Belgium geeft zijn eerste startschot over vijf weken. Een goed moment om alvast te wennen aan onze Belgische wegen. Het duel tussen de WRC-teams zal de fans een voorsmaakje geven voor wat komen gaat, maar ook de strijd tussen onze Belgische rijders zal dit weekend zeker voor die extra spanning zorgen.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Maar toch missen we nog iemand, onze landgenoot Thierry Neuville blijft voorlopig in alle talen zwijgen. Maar is er een kans dat we hem zeer binnenkort nog aan het werk zullen zien, voor we met z’n allen richting de Westhoek trekken? We weten dat Neuville een voetje voor heeft qua ervaring in Ieper op de andere WRC-rijders, maar hoe mooi zou het niet zijn om de top vier van het World Rally Championship dit weekend in België al aan het werk te zien?

Foto met dank aan Hyundai Motorsport
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen...

DS Automobiles en Techeetah terug klaar om te winnen!

In een Parijse studio in de buurt van het hoofdkantoor in Versailles, bevestigden DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH vandaag opnieuw hun...

BRC 2021 met 9 rally’s, waarvan er 6 meetellen

Binnen twee weken had het doek moeten vallen over het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 in de Spa Rally, maar helaas moest...

Vier vragen aan Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat op het punt zijn derde seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan te vatten. In de loop...

RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het 'FIA World Rallycross Championship' heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de 'World RX of...

ConXioN Omloop van Vlaanderen nu al klaar voor 61ste editie in 2021

De Omloop is nu al klaar om zijn plaats op de BRC-kalender in 2021 terug in te nemen, op 3 en 4...

Gerelateerd nieuws