Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen van de Hemicuda rally.

“Afgelopen vrijdag namen onze ministers in het Overlegcomité bijkomende beslissingen om de verspreiding van het covid-19 virus af te remmen. De maatregelen werden ondertussen in een Ministerieel Besluit gegoten en verschenen gisteren (maandag) in het Belgisch Staatsblad.

Na overleg met de Gouverneur van West-Vlaanderen wordt ons covid veiligheidsprotocol aangepast, met volgende impact voor de toeschouwers :- Waar er oorspronkelijk een vrije toegang was tot meerdere publiekszones per KP, zal elke toeschouwer nu één specifieke publiekszone(s) worden toegewezen. Het aantal toeschouwers per publiekszone (per ‘compartiment’) zal verder beperkt worden. In een Publiekszone is het nuttigen van drank en voedsel niet toegelaten. Servicepark en Regroup zones zijn niet toegankelijk. Toeschouwers dienen zich verplicht op voorhand te registreren. Nieuwe registraties zijn niet meer mogelijk, het maximum aantal toeschouwers dat volgens de nieuwe wetgeving werd bepaald, is bereikt. Mensen die zich niet konden registreren, kunnen op de dag van de wedstrijd geen ticket kopen. Aan die mensen wordt met aandrang gevraagd om niet naar de Rally te komen.

De vooraf geregistreerde toeschouwers dienen hun ontvangen Voucher verplicht op voorhand in te wisselen tegen een inkombadge. Die inwisseling kan enkel op donderdag 22/10 of vrijdag 23/10, telkens tussen 18:00 uur en 22:00 uur. Nu de HoReCa voor een aantal weken gesloten is, zal de inwisseling via een corona-proof “drive-in” ophaalpunt gebeuren. Vergeet uw Voucher en uw mondmasker niet ! De “drive-in” locaties voor de inwisseling zijn :Vouchers van KP Kortemark: Parking van Stock Vermeersch-Deconinck – Edewallestraat 96 – Kortemark. Vouchers van KP Houthulst: Parking van Herberg De Kippe – Stationsstraat 50a – Merkem. Vouchers van KP Koekelare: Parking van Sporthal Koekelare – Nieuwenhovedreef – Koekelare.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws