Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen te kunnen nemen.

“Na de rally van Haspengouw begin dit jaar, hebben we er lang naar uitgekeken om terug te kunnen starten in een rally. In Oudenaarde werd dan eindelijk het vervolg van het criterium kampioenschap gereden met de Aarova rally.

We zijn gestart met regenbanden wat al snel de juiste keuze bleek te zijn, maar de weersomstandigheden waren zo slecht dat het toch uitkijken was voor de vele valstrikken. De eerste lus ging goed met tijden die in de buurt lagen van onze concurrenten in cc4. Op kp3 reden we links voor lek en verloren we veel tijd waardoor we terugvielen van plaats 15 naar 22 in de algemene stand.

Daarna hebben we een strak tempo aangehouden zonder te veel risico’s te nemen. Zo hebben we tijd kunnen goedmaken op onze concurrenten, en mede door de vele opgaves stonden we terug 13de algemeen en 4de in onze klasse.

De laatste lus hebben we omwille van het verslechteren van de parcours beslist om de regenbanden te laten liggen en hebben we nog een plaats goed gemaakt in de algemene stand en in onze klasse. We zijn zeer blij met onze 12de plaats algemeen en de 3de plaats in onze klasse cc4 in deze moeilijke omstandigheden. We willen onze sponsors Autobat, Wolf Oils en Insignity bedanken voor hun steun en onze volgende afspraak is komende zaterdag in de South Belgian rally.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Reactie Sébastien Ogier en Elfyn Evans

Beide heren maken nog kans op de wereldtitel, de proeven morgen op de besneeuwde bergwegen zijn het ideale terrein om het duel...

Dani Sordo neemt de leiding over van Esapekka Lappi

Vijf proeven stonden er vandaag op de planning, vijf proeven vol valstrikken door het vele water dat zorgt voor aquaplanning. Zowel Neuville...

Pech voor Longin in de NWES

Ronde zeven van het Nascar Whelen Euro Series vinden plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Deze morgen vond daar de...

Thierry Neuville in de fout

Vier proeven ver zijn we in Italië en er is drama op te tekenen bij Hyundai. Thierry en Nicolas kregen deze morgen...

BMW wil zich focussen op productie

Na zeven succesvolle jaren beëindigt BMW Group zijn deelname aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van het komende...

Van Loon bereidt zich voor op Dakar 2021 in Saudi-Arabië

Om zich optimaal voor te bereiden op Dakar 2021, neemt Erik van Loon deel aan de Hail Baja's. De twee rally's worden...

Gerelateerd nieuws