Mini-WRC in de Hemicuda rally?

Eerder al was geweten dat Toyota GAZOO Racing WRC, met de nummers 1 & 2, Elfyn Evans en Sébastien Ogier, present tekenden in de Hemicuda rally met daarnaast ook nog een pak ronkende namen als Gryazin, Veilby en Fournaux.

Door de annexatie van de South Belgian Rally deze morgen moesten heel wat deelnemers nog op zoek naar een vervangende rally, wilden ze de nodige ervaring opdoen tegen Ieper. Op sociale media circuleerden volop de geruchten dat Huyndai ook zou opteren voor Koekelare, en er zowel Craig Breen als Ott Tänak aan de start zou brengen.

We namen contact op met de organisatoren, die wilden bevestigen dat er contacten waren. Guy Desmet: “We willen hierin heel voorzichtig communiceren. Stel dat deze toppers ook nog afzakken naar de Hemicuda, en er wordt in de komende uren en/of dagen beslist dat we moeten organiseren zonder publiek, dan zal het heel moeilijk worden om de toeschouwers weg te houden van het rallytraject.”

Langs deze weg willen we dan ook een oproep doen naar iedereen die geen inkomticket hebben, om sowieso niet af te zakken en de rally te volgen via de sociale media. In diverse commentaren op de sociale media lezen we dat er toch heel wat personen zijn die koste wat kost willen gaan kijken, zonder een geldig ticket dus. Aan hen vragen we … gebruik uw gezond verstand, er komen nog wel rally’s in de toekomst!

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen...

DS Automobiles en Techeetah terug klaar om te winnen!

In een Parijse studio in de buurt van het hoofdkantoor in Versailles, bevestigden DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH vandaag opnieuw hun...

BRC 2021 met 9 rally’s, waarvan er 6 meetellen

Binnen twee weken had het doek moeten vallen over het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 in de Spa Rally, maar helaas moest...

Vier vragen aan Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat op het punt zijn derde seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan te vatten. In de loop...

RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het 'FIA World Rallycross Championship' heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de 'World RX of...

ConXioN Omloop van Vlaanderen nu al klaar voor 61ste editie in 2021

De Omloop is nu al klaar om zijn plaats op de BRC-kalender in 2021 terug in te nemen, op 3 en 4...

Gerelateerd nieuws