Caldarelli met Orange1 FFF Lamborghini snelst in de vrije trainingen

De 90 minuten durende sessie startte om 11u10, meteen de eerste keer dit jaar dat het volledige startveld in actie kwam. Na nachtelijke regendruppels begon de sessie op een opdrogende piste, maar al snel lag het asfalt er volledig droog bij en waren de Pirelli slickbanden de aangewezen keuze.

Tijdens de laatste 10 minuten volgden de snelle tijden elkaar snel op. Uiteindelijk bleek Andrea Caldarelli de snelste, aan het stuur van de #63 Orange1 FFF Lamborghini draaide hij een rondje in 2’19.030. De regerende Endurance Cup-kampioen bleek 0.146 seconde sneller dan tweevoudig Spa-winnaar Philipp Eng (#34 Walkenhorst BMW). Maro Engel, vorig jaar polesitter, was aan het stuur van de #4 Mercedes-AMG van Team HRT derde, met een tijd van 2’19.207.

Twee Porsches vervolledigden de top 5, met Matt Campbell (#12 GPX Racing) voor Nick Tandy (#99 ROWE Racing). Dominik Baumann, zesde algemeen, was de beste of de Pro-Am rijders, aan het stuur van zijn #20 SPS Mercedes. De zusterwagen van Madpanda Motorsport was dan weer de snelste in Silver Cup, met Ricardo Sanchez aan het stuur. De #90 bolide tikte als 18de algemeen aan. De volledige resultaten kan u hier bekijken.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws