Catsburg zet Walkenhorst BMW bovenaan

De #34 Walkenhorst BMW van Nicky Catsburg prijkte na afloop van de pre-qualifying sessie voor de Total 24 Hours of Spa bovenaan de tabellen.

Catsburg, in 2015 winnaar, klokte een 2’17.445 tijdens de tweede sessie van de dag, en was zo 0.498 seconden sneller dan Felipe Fraga (#88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP).

De #78 Barwell Lamborghini tikte in handen van Patrick Kujala als derde aan, en was met 2’18.055 meteen ook de snelste in de Silver Cup. Het Britse team hoopt zijn klassewinst van vorig jaar te herhalen, maar doet dat wel met een volledige nieuwe rijdersline-up.

De volgende drie posities waren voor de #9 K-PAX Bentley, de #72 SMP Ferrari en de #66 Audi Sport Team Attempto, waardoor er zes verschillende merken op de eerste zes posities stonden. Ook Lamborghini en Porsche hadden een vertegenwoordiger in de top 10.

Snelste Pro-Am bolide bleek de #991 Herberth Porsche, na een 2’19.309 van Robert Renauer, goed voor een 23ste plaats algemeen. De #26 Sainteloc Audi was snelste Am Cup, het rondje van Steven Palette betekende ook een 46ste plaats algemeen. U kan alle tijden hier bekijken.

Tijdens de pre-qualifying sessie kwamen alle 56 wagens in actie. De sessie werd na een vroege rode vlag even onderbroken, nadat de #52 AF Corse Ferrari in de Paul Frère-bocht tot stilstand was gekomen. Nadien kon de sessie ononderbroken worden afgewerkt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws