97ste pole voor Hamilton in Portugal – enkele weetjes

Lewis Hamilton reed gisteren tijdens een erg spannende kwalificatie zijn 97ste pole in zijn carriére. Valtteri Bottas reed de tweede tijd, dit betekent dat Mercedes voor de negende keer dit siezoen de eerste startrij in handen heeft. Max Verstappen zat de de beide Mercedes rijders op de hielen maar moest uiteindelijk vrede nemen met plaats drie. Charles Leclerc reed in de Ferrari een vierde tijd, terwijl Vettel niet verder kwam dan een vijftiende tijd. Sergio Perez sloot de top vijf af in zijn Racing Point BWT Mercedes.

Uitslag kwalificatie


Wat weetjes over het circuit:

Een van de meest opvallende kenmerken van Portimão is de hoogteverschil, waarbij de baan regelmatig stijgt en daalt – en soms behoorlijk steil – gedurende een ronde.
De golvingen creëren enkele blinde hoekpunten en uitgangen, wat het moeilijker kan maken om het circuit te leren kennen en snelheid op te bouwen tijdens die eerste ronden.

We verwachten dat inhalen lastig zal zijn in Portugal vanwege het vloeiende karakter van de baan en het ontbreken van zware remzones. De enige DRS-zone bevindt zich op het rechte stuk en de snelle laatste bocht zal het voor auto’s moeilijker maken om een ​​nauwe opening te houden. De zone zelf is erg lang, dus dit zou coureurs de kans moeten geven om dichter bij hun rivalen te komen.

Het bochten 10/11-complex wordt naar verwachting het meest uitdagende deel van het circuit voor de piloten, omdat het een dubbel-rechts is met een blinde ingang en een afdaling bij het verlaten.

Op papier zou de lay-out van het circuit geschikt moeten zijn voor hogere downforce-niveaus, maar vanwege het lange rechte stuk zullen we waarschijnlijk zien dat teams kiezen voor een compromis – sneller zijn in de bochten of jezelf beschermen op het lange rechte stuk.

2020 Portuguese Grand Prix, Saturday – LAT Images

Reactie van de snelste man van het pak:

Lewis Hamilton: “Ik kan je niet vertellen hoe moeilijk het vandaag was – we hebben een geweldige auto, maar Valtteri is hier dit weekend zo snel geweest! Ik heb gegraven en gegraven en heb geprobeerd die extra tijd te vinden. Ik koos ervoor om drie ronden te rijden om zijn tijd te verslaan en hij koos ervoor om er één te doen. Ik dacht dat dat me een kans zou geven en het werkte, steeds beter en beter in de laatste ronde. Dit is een hardcore circuit, met plaatsen waar je niet kunt zien waar je heen gaat omdat je alleen naar de lucht kijkt, dus er zijn geen referenties voor bijvoorbeeld rempunten. Het is een van de meest uitdagende circuits waar ik ben geweest, vooral met dit nieuwe oppervlak dat het moeilijk maakt om de banden grip te laten krijgen en op beide assen te laten werken. Het is een grote dank aan het team voor het werk dit weekend, en aan de fans die vandaag naar buiten konden komen – het is geweldig om hun vlaggen te zien.”

Foto: AMG Petronas Formula 1 Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws