Italië boven halverwege de 24H van Spa

Halverwege de race hebben we een nieuwe leider in de vorm van de #51 AF Corse Ferrari met Alessandro Pier Guidi achter het stuur. Op een halve minuut rijdt Laurens Vanthoor op P3 voor #98 Rowe Racing Porsche. Ook op P5 vinden we een thuisrijder in de persoon van Maxime Soulet voor #3 K-Pax Racing Bentley.

foto met dank aan Intercontinental GT Challenge (Facebook)

Heel lang lag de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP aan de leiding, maar zij hebben ondertussen moeten opgeven nadat Felipe Fraga een fout maakte en daardoor zijn linker voorwiel verloor. Voor de #31 Audi Sport Team WRT zat de race er ook veel te vroeg op. Na 138 rondes moest Kelvin Van der Linde de Audi R8 LMS parkeren.

foto met dank aan 24 hours of Spa (facebook)

We hebben de weersomstandigheden al vaker zien veranderen in twaalf uur tijd en dat zien we ook nu weer. Na twaalf uur begint het opnieuw licht te regenen op sommige delen van het circuit. Ook de klok hebben we ondertussen een uur teruggedraaid en dat uur hebben we alweer ingehaald.

foto met dank aan Intercontinental GT Challenge (facebook)

Bij het ingaan van de tweede helft van de race zien we Alessandro Pier Guidi in de Ferrari aan de leiding. Gevolgd door Andrea Caldarelli in de #63 Orange 1 FFF Racing Team Lamborghini op 13 seconden. Op P3 is Earl Bamber net Laurens Vanthoor komen aflossen voor #98 ROWE Racing Porsche. Zij rijden op zo’n 20 seconden van de leider.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws