Lamborghini aan de leiding na vier uur

Na vier uur van de vierentwintig is het Marco Mapelli in de Lamborghini Huracan GT3 Evo (#63 Orange 1 FFF Racing Team) die de leiding heeft. Bij de start was het Raffaele Marciello (Mercedes-AMG Team AKKA ASP) die zijn polepositie kon verzilveren, maar na de tweede ronde pitstops moest hij Mapelli laten voorbijgaan.

Bij de vierde ronde pitstops kwamen de eerste vier binnen en viel de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP met nu Felipe Fraga achter het stuur terug naar P4. Daarmee rijdt #31 Audi Sport Team WRT met Kelvin van der Linde aan het stuur op de laatste podiumplaats na iets meer dan vier uur. Michael Christensen rijdt tweede voor het #47 KCMG in een Porsche 911 GT3-R. De top vier rijdt op zo’n tien seconden van elkaar.

Na bijna drie uur racen spinde de #32 Belgian Audi Club Team WRT machine van Charles Weerts in Bruxelles, nadat hij contact had gemaakt met de #34 Walkenhorst BMW. Hiervoor was een full-course yellow nodig. De #32 WRT Audi werd geëlimineerd door de botsing met de #34 BMW, waarvoor de Walkenhorst-run M6 een drive-through kreeg.

De #55 Attempto Audi werd in het derde uur de eerste die opgaf. De auto kwam na een vroeg incident uit de pits, maar wist slechts een handvol ronden te rijden voordat hij voorgoed de garage in trok, terwijl de #19 FFF Lamborghini na zijn eerdere ongeluk ook opgaf.

Foto met dank aan Pedro Dermaux

De start van de 24 uur van Spa-Francorchamps werd een halfuur uitgesteld voor een zware crash in de Lamborghini Trofeo en zal dus eindigen om 15.00 morgenmiddag.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws