De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Zo zullen ABS en tractiecontrole, vooral op vraag van fabrikanten en teams, worden toegelaten waardoor de drempel voor GT-wagens om deel te nemen wat verlaagd wordt.

Nog iets wat gewijzigd werd is de vorm van de start van de wedstrijd. Daar waar er tot nu toe nog uit stilstand werd vertrokken, zeg maar de Grand Prix-start, schakelt men over naar de rollende start waarbij de wagens op het einde van de opwarmingsronde in dichte dubbele lijn richting startlijn trekken wat de start van de race bijgevolg wat spectaculairder moet maken.

Gerhard Berger, chairman, ITR e.V. © DTM

Toch houdt de organisatie nog vast aan heel wat belangrijke elementen. Een race duurt nog altijd 55 minuten plus één ronde met nog steeds een race op zaterdag en een race op zondag. De race wordt nog altijd van start tot finish gereden door één rijder. Ook aan de verplichte pitstop wordt niet geraakt.

SAT.1 blijft de tv-partner voor de live-uitzendingen in Duitstalige landen. Verder worden de races live gestreamd op DTM Grid en YouTube.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws