SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend, op de legendarische omloop van Spa-Francorchamps, was de motivatie om opnieuw vooraan te eindigen dus zeker aanwezig. In eigen land deed SRT een beroep op de Nederlander Bob Herber, tweede in de tussenstand van de AM-klasse in de GT4 European series en hij kreeg het gezelschap van de jonge Nederlander Willem Meijer en de Belgische belofte Esteban Muth. Uiteraard deden zij het in de bekende Mercedes-AMG GT4 van het Belgische team. De resultaten mochten er zijn, want na de twee races van ieder 60 minuten stond de teller voor SRT op…. vier podia in twee wedstrijden. SRT trekt naar de finale van de GT4 European series op de tweede plaats in het teamkampioenschap en ook Bob Herber heeft uitzicht op de titel van vicekampioen in zijn klasse.

Foto’s met dank aan Brecht Decancq.

Voor de vijfde meeting van de GT4 European series trokken de teams en rijders richting de Belgische Ardennen. De GT4-wagens reden er op vrijdag en zaterdag in het voorprogramma van de 24 uur van Spa, beide achter gesloten deuren.

Patrick Selleslagh: “We wilden op eigen bodem nog eens extra goed voor de dag komen en naast onze vaste waarde Bob Herber, deden we dus een beroep op twee snelle, jonge rijders die echt in staat zijn om vooraan te rijden met onze Mercedes-AMG GT4. Bob deed het voortreffelijk met een tweede plaats in de eerste race en in de tweede afspraak gokten we met de banden, maar dat was niet helemaal de juiste keuze. Nu we moesten iets doen gezien de situatie in het kampioenschap. Uiteindelijk werd hij derde en hij kan dus in Paul Ricard vicekampioen worden, net als wij bij de teams.”

Foto’s met dank aan Brecht Decancq.

De twee jonge wolven reden een fantastisch weekend, beloond met een derde en een tweede plaats in de fel betwiste wedstrijden, in zeer wisselende en dus moeilijk omstandigheden.

“Uiteraard is dat belangrijk voor een team om twee zo’n jonge kerels goed te zien presteren. We hebben hard gewerkt en samen gepresteerd en uiteraard is het super om dan het podium te zien. Zij hebben ons met hun prestaties naar de tweede plaats in het kampioenschap laten opschuiven en ook na al die jaren is dat belangrijk.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws