Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de eigen STESHA Opel Ascona 400 als met de BMW M3 van MATS als met een Skoda Fabia R5.

“Gaandeweg hebben we alle plannen moeten aanpassen en uiteindelijk annuleren. Maar zo hadden we wel wat tijd om na te denken over 2021,” aldus Stefaan. “De Opel Ascona 400 werd na de Legend Boucles volledig in orde gezet, de wagen kreeg een grondige revisie en een totaal vernieuwde motor en staat te koop. We rijden nu zes seizoenen met een Ascona, waarvan de laatste vier met de 400. We werden nationaal kampioen, of moet ik zeggen vice-kampioen (lacht) met deze wagen, maar nu is het tijd voor iets anders…”

Tijdens de Rallye Le Touquet kregen Stefaan en Sharon voor het eerst de Alpine A110 in levende lijve te zien en beiden waren meteen verkocht. “Vorige week zijn we dan naar de verdeler Bourges gereden en hebben we de knoop doorgehakt. Tegen eind november zou de Alpine bij ons moeten geleverd worden,” bevestigde Sharon ons. “Na de historic periode wilden we opnieuw een moderne wagen, een R5 is wel leuk maar veel te duur en we zagen het ook niet zitten om met de zoveelste Porsche te gaan rijden.”

Het is de bedoeling dat de Alpine in de kleuren van STESHA Wellness haar debuut maakt in de WRC Rally van Ieper. Het is bovendien ook de eerste keer dat een Alpine A110 zal rijden in België en het is de première van de nieuwe Alpine in het Wereldkampioenschap rally. Tijdens deze wedstrijd zullen Stefaan en Sharon merkgenoten worden van rallylegende Marc Duez die met een zelfde Alpine aan de start gaat komen.

“Maar dan mag er wel niets mislopen,” beseft ook Stefaan. “De wagen zou net voor Ieper worden geleverd, we zouden dan nog een testsessie voorzien en de belettering moet ook nog worden aangebracht. En het is ook afwachten hoe druk het zal zijn bij Stesha, want in de wintermaanden verkopen we nu ook een ruimer assortiment speelgoed. Sinterklaas doet in die periode ook vaak enkele mooie bestellingen (lacht). Maar het debuut van het merk, en een WRC wedstrijd in eigen streek, is iets uniek wat we niet aan ons willen laten voorbij gaan.”

De Alpine A110 van Stesha zal de eerste Alpine worden in België en het is de bedoeling om volgend jaar een ‘à la carte seizoen’ te rijden met deze Franse GT. “Wat we precies gaan rijden weten we nog niet, waarschijnlijk vooral wedstrijden in eigen land,” besluit Stefaan Prinzie.

Met dank aan David Derdaele (Rallylovers) voor de foto’s.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws