IAME Series Benelux : de titels reeds toegekend in Mariembourg

In een hyperbeveiligde context en met een zeer strikt protocol, organiseerde de IAME Series Benelux, dit weekend in Mariembourg, zijn derde – en laatste – afspraak van het seizoen. Op zaterdag konden Elie Goldstein en Yani Stevenheydens, onder een stralende zon, de titels in de categorieën X30 Senior en X30 Junior binnenhalen. Bij de terugkerende regen op zondag, waren het respectievelijk Thibaut Ramaeckers (Mini), Sébastien Biélande (X30 Master) en Christof Huibers (X30 Super Shifter) die zich konden kronen tot kampioenen in de overige drie categorieën, na deze proef grotendeels te hebben gedomineerd.

Tijdens, deze voor België, onzekere periode, ontving de Karting des Fagnes van Mariembourg dit weekend de derde proef van de IAME Series Benelux. Een afspraak die tevens de laatste zou zijn van het seizoen. De promotor deed vrijdagavond de aankondiging dat de wedstrijd van 21 en 22 november niet zal doorgaan.

“Voor de ganse kartingsector was het belangrijk dat de proef van dit weekend zou doorgaan”, legt Olivier Cèbe, die aan het hoofd van het organiserend comité staat, uit. “Men moet goed begrijpen dat tal van professionelen leven van de competities. Wij hebben van onze kant een hyperstrikt protocol uitgewerkt dat tot op ieder detail moest worden nageleefd tijdens deze twee dagen. Het evenement ging door achter gesloten deuren en we hebben de categorieën opgesplitst – met de X30 Senior en Junior op zaterdag en de andere categorieën op zondag – opdat er minder volk op het circuit aanwezig zou zijn. We deden eveneens beroep op privé ambulances om zo geen publieke hulpdiensten in te nemen… Deze wedstrijd was belangrijk voor de grote kartingfamilie in de Benelux, maar we willen ons ook solidair tonen, en dat is de reden waarom we de seizoensfinale niet laten doorgaan op 21 en 22 november. Het kampioenschap 2020 is deze zondagavond geëindigd en ik wil dan ook graag alle deelnemers, piloten en teams bedanken voor hun vertrouwen. Afspraak in 2021, en zorg intussen goed voor uzelf!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws