Dan toch geen 24 Hours of Zolder 2020

Gisterenavond ontving Circuit Zolder een negatief advies van de overheid voor de organisatie van de ’24 Hours of Zolder’ die omwille van de pandemie uitgesteld werd naar komende zaterdag 07 november en omgedoopt werd naar de ’12 Hours of Zolder’.

Eerder deze week werd het licht nog op groen gezet voor dit event, maar de blijvende stijging van het aantal besmettingen met het COVID-19 virus heeft ervoor gezorgd dat dit advies werd ingetrokken. Met veel spijt in het hart dient Circuit Zolder alle geplande wedstrijden die tijdens dit event zouden verreden worden te annuleren.

“Graag willen wij alle teams, piloten, promotoren, sponsors, vrijwilligers en medewerkers danken voor het vertrouwen dat ze in de organisatie van de Circuit Zolder, 24 Hours of Zolder en BELCAR stelden. Jullie oneindige inzet en steun heeft het succes van Circuit Zolder in dit bijzonder jaar mogelijk gemaakt.

Wij gaan alvast aan de slag om er in 2021 een mooi race seizoen van te maken en hopen dat jullie allen gezond en wel blijven.”

Circuit Zolder laat, zoals hierboven vermeld, weten dat alle geplande wedstrijden die tijdens dit event op het programma stonden, geannuleerd worden. Niet racen op zaterdag is bijgevolg ook niet racen op zondag en dat maakt dat ook de Supercar Challenge, de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5 Cup en de Historic Cup geannuleerd worden.

Spijtig nieuws dus, maar een logisch gevolg omwille van de huidige situatie.

‘See you in Zolder … See you in 2021!’

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws