Laurens Vanthoor opnieuw aan het feest

Een week nadat Laurens Vanthoor de 24H van Spa won heeft hij dat ook gedaan op Raceway Laguna Seca in de IMSA Weathertech Sportscar Championship (de Amerikaanse tegenhanger van het World Endurance Championschip). Samen met teamgenoot Earl Bamber wist hij de GTLM klasse te winnen in de twee uur en veertig minuten durende race.

Nadat ze in de voormiddag in het warme Californië (vroege vooravond in België) de #912 Porsche 911 RSR op een tweede plaats hadden gezet in de kwalificatie wist Vanthoor in het begin van de race de leiding te nemen. Hij gaf die niet meer af en won daarmee voor #3 Corvette Racing van het duo Jordan Taylor/Antonio Garcia en #4 Corvette Racing met achter het stuur Oliver Gavin/Tommy Milner.

foto met dank aan Laurens Vanthoor (facebook)

De algemene overwinning in de Weathertech Raceway Laguna Seca was logischerwijs bij de prototypes voor #7 Acura Team Penske met Helio Castroneves/Ricky Taylor. Zij wonnen voor hun teamgenoten Juan Pablo Montoya/Dane Cameron van #6 Acura Team Penske. P3 was voor #31 Whelen Engineering Racing Cadillac DPi bestuurd door Pipo Derani/Felipe Nasr.

In de GTD was de zege voor #86 Meyer Shank Racing w/ Curb-Agajanian Acura NSX GT3 van Matt Mcmurry/Mario Farnbacher. Zij reden van start tot finish aan de leiding. P2 was voor Robby Foley/Bill Auberlen van #96 Turner Motorsport BMW M6 GT3. De laatste podiumplaats was voor #57 Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura NSX GT3 met Misha Goikbergh/Alvaro Parente aan het stuur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws