Terugblik van Gilles Magnus op voorlaatste WTCR meeting

Je zou het ‘magistraal’, wat staat voor grandioos, groots, meesterlijk en ga zo maar door, kunnen noemen, maar ‘magnustraal’ is hier misschien meer op zijn plaats. We gebruikten die uitdrukking al eens eerder, meer bepaald op 12 september, toen tijdens de WTCR-manche op Circuit Zolder.

Gezien zijn prestaties het afgelopen weekend in Motorland Aragon is ‘magnustraal’ andermaal op zijn plaats. Gilles blikt even terug op het afgelopen weekend.

“Al tijdens de eerste trainingen kon ik vaststellen dat de Audi RS 3 LMS heel competitief was op deze omloop en nadat ik de beste tijd van de eerste sessies had neergezet, klokte in in Q1 de tweede tijd, en de tweede tijd in Q3. Zaterdagavond vernam ik dan dat ik de derde wedstrijd van op pole positie zou kunnen beginnen, want de rijder voor me werd bestraft wegen het niet respecteren van de track limits. Mijn eerste pole in WTCR!”

Foto’s met dank aan RACB – National Team

In de races bevestigde onze landgenoot zijn goede prestaties van daags voordien.

“In de eerste race kon ik dankzij mijn tijd in Q1 van op de tweede plaats aan de race beginnen. In de race wist ik de snelste wedstrijdronde neer te zetten, en finishte ik uiteindelijk als derde. Door de regel van de omgekeerde startgrid stond ik voor de tweede race als achtste op de startgrid. Een nukkige koppeling zorgde er echter voor dat ik niet zo goed weggeraakt. In de eerste ronde verloor ik wat plaatsen, maar uiteindelijk werd ik toch nog negende. Race 3 kon ik dus van op pole beginnen. We hadden eerder al vastgesteld dat de wagens van Lynk & Co, die vlak achter me vertrokken, over een hogere topsnelheid beschikten. Om dat te counteren hadden we van de korte pauze tussen de twee races gebruik gemaakt om de afstellingen van de Audi RS 3 LMS te wijzigen. Dat leek in die laatste sprint zijn vruchten af te werpen, maar tegen het einde van de race begon de wegligging van de wagen te verslechteren. Uiteindelijk werd ik vijfde.”

Toch stelt Magnus een heel positieve balans van het weekend op.

“Ik kon voor de derde keer dit jaar op een podiumplaats finishen, én ik kon voor het eerst van op pole positie aan een race beginnen. En zoals ik vooraf had gehoopt, ben ik nu ook al zeker van de titel bij de Rookies, met nog één meeting te gaan. Die volgt over twee weken, opnieuw op het circuit van Motorland in Aragon.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws