Mercedes-AMG Petronas F1 Team, indrukwekkende cijfers – reactie Toto Wolff

Voor de zevende keer op rij wint het Mercedes-AMG Petronas F1 Team de titel bij de constructeurs, wat meteen goed is voor een nieuw record wat betreft de meest opeenvolgende titels. Komt daarbij dat Lewis Hamilton naar alle waarschijnlijkheid binnenkort zijn titel mag vieren bij de rijders, vandaag vierde hij echter zijn 93ste zege, zijn eerste in Imola, maar zijn negende al dit seizoen. Daarnaast reed hij tijdens de race zijn 5000ste ronde aan de leiding in een Grand Prix, indrukwekkend.

2020 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

Toto Wolff mag ook fier zijn, als team directeur van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team  was het zijn 100ste zege. Zijn team heeft momenteel 479 punten terwijl Red Bull Racing er 226 heeft, een verschil van 253 punten maar liefst.

2020 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

Toto Wolff: “Dit is een ongelooflijk moment, deze namiddag voelt als een hoogtepunt van alles. Dit is in veel opzichten een ongebruikelijk seizoen geweest en ik ben er erg trots op dat we dit hebben kunnen bereiken. Veel bloed, zweet en tranen gingen hier achter gesloten deuren in, veel mensen hebben grote offers gebracht om dit te bereiken, dus een enorm dankjewel aan iedereen in het team, hier op de baan en ook thuis in Brixwoth en Brackely. We hebben een geweldige groep mensen die blijft pushen en ons naar nieuwe niveaus tilt, maar wat het meest opvalt, is de kameraadschap in dit team en de juiste waarden die de kern ervan vormen. Ik wil iedereen bij Mercedes ook heel hartelijk bedanken voor de voortdurende steun en hun vertrouwen in dit team – als ik denk aan de steun die we in Duitsland hebben, tovert het gewoon een glimlach op mijn gezicht. Ik dank ook iedereen bij PETRONAS – we hadden dit niet zonder jullie kunnen doen! PETRONAS speelde een grote rol bij deze prestatie, ze zijn bij ons sinds dag 1 en we zijn erg trots om ze op de baan te vertegenwoordigen. Ik weet niet waar dit team naartoe zal gaan, maar ik ben verheugd om te zien wat de toekomst in petto heeft voor deze inspirerende groep mensen, die nog steeds gemotiveerd en energiek is en de lat nog hoger wil leggen.”

Foto’s: Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws