Een goed raceweekend voor de Belgen, extra prijs voor Magnus

Thed Björk heeft de derde en laatste race van de WTCR race in Spanje gewonnen. Hij nam de leiding na een goede start en gaf de koppositie uiteindelijk niet meer af. Santiago Urrutia werd tweede en eindigde dit weekend elke race op het podium. Gabriele Tarquini mocht het podium vervolledigen.

Nadat Magnus de polepositie had geërfd van Jean Karl-Vernay voor deze derde race kwam hij niet zo goed weg bij de start. Hij viel terug naar P3 bij de eerste bocht, maar kon hij P2 meteen terugnemen in de tweede bocht. Door een foutje van Luca Engstler waarmee die Nestor Girolami meenam moest de safety car buiten komen. Hierdoor kon onze landgenoot terug aansluiten bij de leider Thed Björk, maar inhalen lukte niet.

Foto met dank aan CYAN Racing (facebook)

Santiago Urrutia lukte wel in zijn inhaalmanoeuvre en dwong Magnus terug naar P3. Een paar ronden later moest onze landgenoot opnieuw achteruit kijken, want Gabriele Tarquini stond al klaar om de laatste podiumplaats af te nemen en deed dat ook op drie ronden van het einde. Nicolas Baert reed ondertussen ook een goede race en ging Yvan Müller voorbij voor P12 en op de finishlijn deed hij dat nog eens over bij Ehrlachtrer. Baert finisht net buiten de top 10 op een 11de plaats. Bij Magnus verliep het einde van de race niet zo goed, hij viel terug naar P5 want Nathanaël Berthon passeerde hem nog in de voorlaatste ronde. Maar in feite kon en mocht dat de pret voor onze jonge landgenoot niet bederven want …

… Gilles Magnus won op Motorland Aragón nog een extra prijs. Als kersvers ‘Rookie Champion’ reed onze landgenoot, met een tijd van 2:06.689, in de Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS de snelste ronde en won daarmee ook nog eens de TAG Best Lap Trophy op MotorLand Aragón. Daarenboven vestigde Magnus met die tijd een nieuwe WTCR-ronderecord voor het circuit.

Het is uiteindelijk wel een goed raceweekend voor de Belgen geweest daar in Spanje. Een podium, ‘Rookie Champ’, winnaar TAG Best Lap Trophy en WTCR-ronderecordhouder voor Gilles Magnus en Nicolas Baert die zijn debuut afsluit met een elfde plaats als beste resultaat.

Over twee weken is er de seizoensafsluiter op hetzelfde circuit.

Foto Gilles met dank aan vader Patrick Magnus (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws